H1, H2 en H3 zijn HTML-tags (HyperText Markup Language) die worden gebruikt om de structuur van een webpagina te definiëren. Ze worden vaak gebruikt om de kopteksten van een webpagina te markeren, wat de leesbaarheid en navigatie van de pagina verbetert.

H1-tags zijn de hoofdkopteksten van een webpagina en worden vaak gebruikt om de belangrijkste onderwerpen van een pagina te benadrukken. Er is meestal maar één H1-tag per pagina, die wordt gebruikt als de titel van de pagina. De H1 tag van deze pagina is: H1 H2 H3 voor SEO optimalisatie: eenvoudige uitleg.

H2 tags

H2-tags zijn subkopteksten die worden gebruikt om de hoofdonderwerpen van een pagina verder te verdelen in subonderwerpen. Er kunnen meerdere H2-tags op een pagina voorkomen. De H2 tag van deze pagina is… H2 tags! De kop van deze alinea dus.

H3 tags

H3-tags zijn subkopteksten die worden gebruikt om de subonderwerpen van een pagina verder te verdelen. Ze vormen een nog diepere laag van structuur en kunnen ook meerdere keren op een pagina voorkomen. De H3 van deze pagina is, je raadt het al: de kop van deze alinea.

In de context van SEO (Search Engine Optimization) zijn deze koptekst-tags belangrijk omdat ze helpen om de structuur en relevantie van een webpagina voor zoekmachines te communiceren. Zoekmachines gebruiken deze tags om de inhoud van een pagina te indexeren en te classificeren, wat kan helpen om de positie van een webpagina in de zoekresultaten te verbeteren. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je H1, H2 en H3-tags op een logische manier gebruikt om de structuur en relevantie van je webpagina’s te versterken.

Optioneel: h4, h5, h6. Maak het zo gek als je zelf wilt, maar in de praktijk zie ik weinig gebruik hiervan.