Op zoek naar een quickscan voor je website omtrent zoekmachine optimalisatie? Zoals het gezegde gaat, het best smakende biertje, is een gratis biertje. Zo ook met SEO quickscans. Goedkoop is niet per se duurkoop.

Uiteraard is er wel een wachtlijst voor de quickscan. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst door op onderstaande afbeelding te klikken.

SEO quickscan

Enfin, er zijn momenteel tientallen zo niet honderden SEO tools online die je kunnen helpen om je site te analyseren. Het probleem daarmee is “a fool with a tool is still a fool”. Dit is niet oneerbiedig, pedant of arrogant bedoeld. Maar deze tools komen met honderden aanbevelingen. En hoe weet je nu als ondernemer wat nu echt belangrijk is? Om die reden beveel ik aan om een persoonlijke handmatige quick scan op maat aan te vragen.

Veelgestelde vragen SEO quickscan

Een overzicht van de meest gestelde vragen.

Wat is een SEO quickscan?

Een SEO quickscan is een beknopte analyse van een website uitgevoerd door een vakinhoudelijke expert. Een SEO scan kan zo beknopt of langdradig zijn als je wilt. Er is altijd wel wat op te merken en te verbeteren. Maar bij een quickscan beperkt de SEO specialist zich tot het aan de kaak stellen van alleen de meest nijpende problemen en de meest interessante mogelijkheden tot groei in SEO performance.

Waar bestaat een SEO quickscan uit?

Sowieso een kijkje onder de motorkap, de technische staat van de website.
De structuur van de website bezien vanuit een SEO bril. Denk ook aan interne links.
Hoe zijn voor SEO belangrijke invoervelden van het website systeem zoals de meta data ingevuld?
Zijn de teksten, en evt. afbeeldingen en video SEO-proof?
Zoekwoorden onderzoek: welke keywords laat je website momenteel links liggen.
Kijkje in de keuken bij de meest voorname directe concurrenten, wat kunnen we leren van deze partijen.
Linkprofiel en autoriteit analyse en blootleggen beste opties.

Waarom een quickscan laten uitvoeren?

Heb je het gevoel dat er een molensteen om de nek van jouw website hangt v.w.b. hoog komen in Google? Laat er dan een SEO specialist naar kijken. Dan kun je met een gerust hart slapen en verder werken aan je website.

Een quickscan betekent verder dat je een beknopte Word of PDF of Trello board(s) ontvangt. Hapklaar met concrete inzichten en verbeterpunten. Geen wollig, academisch, langdradig rapport waar geen beginnen aan is. Evt. vergezeld met een SEO coaching sessie over (video)bellen.

Wat is het verschil tussen de kosteloze en betaalde quickscan?

Voor de kosteloze en vrijblijvende quickscan geldt een wachtlijst. Verder is het zo dat je bij de betaalde quickscan, ondergetekende ook op verzoek draait. Dus zijn er bepaalde onderdelen van SEO waar je wilt dat ik meer tijd aan besteed, dan kun je dit aangeven.

Wat kost de betaalde quickscan?

Wanneer het gaat om een eenmalige quickscan dan geldt het tarief van 45 Euro per uur. Een quickscan neemt over het algemeen 2 uur in beslag van mijn tijd. Indien je op wederkerende basis een quickscan wilt afnemen. Zeg bijv. ieder kwartaal, dan zal het extra gunstige uurtarief van 12.5 per uur gelden. De doorlopende quickscan is per direct opzegbaar overigens.