Op zoek naar een SEO coach met bewezen resultaat? Laten we een vergelijking maken. Wie heb jij liever als personal trainer? Iemand met een bierbuikje of een fitte afgetrainde professional zoals Carlos Lens? Idem met ondernemen en financiën. Leer je liever van Sir Richard Branson, of iemand die altijd rood staat op zijn bankrekening? Of wat dacht je van zingen zoals met een TV programma zoals The Voice. Wil je leren van een geweldenaar als Waylon of iemand die constant vals zingt als een kraai?

Met SEO coaches is dit niet anders. Je wilt leren van de beste. Of in ieder geval van professionals met aantoonbare resultaten en decennialange praktijkervaring. Toegegeven, Waylon, Sir Richard Branson inhuren, dat zal ongetwijfeld in de papieren lopen en dus onbetaalbaar voor ons stervelingen, voor ons ZZP en MKB’ers.

Bij deze toon ik je wat rangschikkingen van mijn eigen website, momentopname oktober 2020:

SEO coach resultaten

Een Engels gezegd luidt, talk the talk, walk the walk. Als je het geeneens voor jezelf kunt bolwerken. Waarom zou je dan gekwalificeerd zijn om andere mensen te onderwijzen over hoe zij SEO zouden moeten doen?

En ik kan dit niet alleen voor mijzelf. Lees ook eens de ervaringen door te vinden in de Google badge aan de rechterzijde van deze pagina. Privé wil ik ook best wat rangschikkingen delen die ik heb kunnen behalen voor klanten in tal van competitieve industrieën van adult tot aan fashion en travel.

De beste SEO coaches rangschikken zelf én zijn of haar klanten. In de meest competitieve thema’s. Punt uit.

Wat kost SEO coaching?

Voor een eenmalige sessie reken ik het uurtarief 45 Euro exclusief BTW. Indien je een maandelijks doorlopend abonnement wilt afnemen, dan kan ik het gunstigere tarief rekenen van 12.50 Euro per uur.

Wat houdt SEO coaching in?

We gaan sparren over welke communicatie middel je ook prefereert over SEO kwesties. Dit kan zijn de reguliere old school telefoon. Of beter, via Skype/Zoom/Microsoft Teams/Google Hangouts/Whereby beeldbellen we. Aan jou de keus.

Alle SEO coaching is per definitie maatwerk. We bespreken jouw website. Wat zijn de prioriteiten van dit moment. Dat kan zijn zoekwoorden onderzoek, website instellingen, de inhoud, structuur, strategie, het linkprofiel of technische SEO vraagstukken.

Welke criteria beoordeel je een SEO coach op? Hoe vindt je een SEO coach die bij je past?

Wanneer ik denk aan het fenomeen ‘coaching’, dacht ikzelf onmiddellijk aan het Tv-programma ‘The voice of Holland’. En daarom wilde ik graag een analogie maken met dit programma. Er is op het internet geen gebrek aan SEO goeroes en coaches. Maar net zoals met de talentenjacht, het punt is, hoe kies de juiste? Hoe kies je een coach die goed bij je past? Waar dien je op te letten? De juiste coach kan je helpen om tot ongekende hoogtes te reiken. Een goede coach haalt het uiterste uit jouw mogelijkheden en in dit geval jouw online gebaseerde onderneming.

Belangrijke criteria bij het kiezen van een SEO coach zijn onder andere:

– Ervaren
Wat is een coach zonder ervaring? Helemaal niets natuurlijk. Ik doel niet op academische ervaring. Van een artikeltje lezen op sites als Frankwatching, Emerce of Marketingfacts wordt je nog geen doorgewinterde SEO professional. Ik doel echt op 10+ jaren praktijkervaring. Wil je coaching van een zanger als Marco Borsato die al meer dan drie decennia actief is, of iemand die net komt kijken? Zelfde bij een SEO coach, je wilt samenwerken met iemand die al jaren actief is in de praktijk. Met SEOgeek ben ik al sinds jaar en dag bezig om eigen webwinkels en sites hoog te krijgen in de zoekresultaten van Google.nl, alsmede voor mijn klanten.

– Resultaten
Van wie kan je beter leren, een zanger als Marco Borsato die al tientallen keren de koppositie in de hitlijsten en platinum albums bereikt heeft of een zanger die nog geen enkele hit gehad heeft? Zelfde met een SEO coach natuurlijk, hoe goed kan een SEO coach zijn als deze zelf zijn eigen site nog nooit naar een koppositie heeft weten te loodsen voor competitieve commerciële zoekopdrachten? Voor mijn eigen website in de hyper competitieve SEO niche heb ik meerdere top posities kunnen pakken, alsmede heb ik dit kunnen doen voor onze vaste bestaande klanten. Neem contact met me op indien je voorbeelden verlangd, alsmede kan men dit zelf zien met SEO tools zoals SEMrush en Ahrefs.

– Persoonlijkheid
Dit zal voor iedereen verschillen. Met sommige coaches klik je heel goed, met andere heb je bijna angst, weer andere vind je gewoon een ontzettende kwal. Voor sommige zangers en zangeressen die hadden direct een goed gevoel bij Marco, andere bij Roel van Velzen, Trijntje, Nick & Simon, ligt ook aan je eigen voorkeur. Wederom, zelfde bij een SEO coach, ik kan niet beloven dat we een goede fit zijn. Ik kan nogal pedant zijn als SEOgeek zijnde. Om die reden beginnen we altijd met een kosteloos en vrijblijvend gesprek en/of een audit, zodat we elkaar een beetje kunnen aanvoelen voordat er überhaupt een factuur betaald wordt.

Wat is het voordeel van specifiek online SEO coaching?

Online SEO coaching, dus specifiek via een beeldbellen oplossing zoals Skype heeft als voordeel dat ik het scherm kan delen. Ik deel met jou analyses van de belangrijkste SEO tools, namelijk Google Search Console (kosteloos in gebruik). En evt. Ahrefs en SEMrush. Ik laat je de meest belangrijke onderdelen zien, en hoe je die moet interpreteren en naar handelen. Het beste kun je dit uitleggen terwijl we er beide naar kijken. Dat praat makkelijker, en alsmede zal je zien dat de materie bij jouzelf beter blijft hangen. En dat je direct kunt handelen na de call. Online SEO coaching is dus beduidend praktischer.

Indien beeldbellen voor jouw om wat voor reden dan ook geen optie is. Dan is de reguliere telefoon echter ook een mogelijkheid.