Hieronder vindt je alle podcasts waar ondergetekende aan meegewerkt heeft als gast zijnde. Daar weer onder vindt je dan een persoonlijke top 10 van andere podcasts hoofdzakelijk Engelstalig die ik als SEO professional dagelijks tot me neem.

SEO Podcast aflevering 22: De Belangrijkste SEO-trends voor 2020

Samen met Rutger Steenbergen van SEO Zwolle en Michiel Brand van Tekstmeester, bespreken we de meest in het oog springende ontwikkelingen op zoekmachine marketing vlak voor het jaar 2020.

De podcast kan beluisterd en gedownload worden o.a. via de volgende link:
https://www.tekstmeester.nl/seo-trends-2020/.

Luister je graag podcasts en wil je meer leren over SEO kosteloos en vrijblijvend? Dan zou ik zeker alle voorgaande en toekomstige afleveringen van deze podcast downloaden. Deze zijn hier te vinden: https://www.seozwolle.nl/seo-podcast. Alsmede op de site van Michiel, https://www.tekstmeester.nl/category/seo-podcast/, met daarbij een uitwerking in tekst van de show, mochten bepaalde fragmenten van de podcast te snel voor je zijn gegaan, of je gewoonweg toch liever leest. En alsmede bonusmateriaal is daar te vinden zoals nuttige screenshots, relevante YouTube video’s, tweets van Google medewerkers, enzovoort.

Op moment van schrijven is dit de enige podcast in de Nederlandse taal over het vakgebied SEO. Indien je het Engels machtig bent, dan kan ik ook Search News You Can Use aanbevelen van de Canadese specialiste Marie Haynes en tevens The Recipe for SEO Success van de Australische expert Kate Toon.

———————————————————————————————————-

FW035 – De Digital Nomad Toolkit van – Romano Groenewoud en Jelle Drijver | Frankwatching.com

Gesprek met Jelle Drijver over hoe je effectief locatie onafhankelijk kunt werken. We behandelen o.a. klantenacquisitie offshore, nuttige tools die helpen de afstand te overbruggen en andere zakelijke voordelen die gepaard gaan met het digitale nomaden bestaan.

Gesprek over het bestaan van de digital nomads

———————————————————————————————————-

#37 Romano Groenewoud, SEO Geek in hart en nieren | DGOC.nl

Gesprek met Marc de Groot over de staat van zoekmachine optimalisatie anno 2015.

Podcast over SEO trends

———————————————————————————————————-

de Erno Hannink Show: Hoger in Google en zoekmachine optimalisatie – Romano Groenewoud

Gesprek met social media expert Erno Hannink over de meest belangrijke zoekmachine optimalisatie thema’s waar ondernemers rekening mee moeten houden voor 2018.

———————————————————————————————————-

JVSP19 HOGER SCOREN IN GOOGLE VOOR 2018

Conversatie met Jerry van Staveren, business coach en online strateeg, over de staat van SEO voor 2018. Gewoon een goed gesprek doorspekt met praktische SEO tips die je vandaag nog zou kunnen toepassen om op korte termijn hoger in Google te komen.

YouTube:

Audio bestand downloaden kan hier:
http://jerryvanstaveren.nl/jvsp19-hoger-scoren-google-2018/.

Top 8 Podcasts Engelstalig

Ik ben een groot fan van het medium podcast, zowel als luisteraar als participant. Als digitale nomade reis ik veel, en heb ik dus veel te maken met ‘dode tijd’. Dus wachten in de vertrekhal enzovoort. Heerlijk om dan even op je gemak een podcast te kunnen luisteren. En des te beter om deze tijd enigszins productief in te delen door kennis over het vakgebied bij te spijkeren. De volgende podcasts die gaan over SEO, waar ik (nog) geen gast ben geweest luister ik tevens graag:

1. Search News You Can Use
Deze podcast is van de Canadese SEO specialiste Marie Haynes. Zij is een expert in o.a. Google sancties. Laatste nieuws in SEO maar altijd met praktische insteek. Afleveringen duren zo 30 – 45 minuten. Enige vervelende vind ik wel dat Marie vaak in herhaling valt en de zelfde paradepaardjes naar voren brengt en dramt.

2. The Recipe for SEO Success
Van de Australische SEO specialiste Kate Toon. Zo nu en dan interessante gasten zoals John Mueller (van Google) en Tim Soulo (van Ahrefs). Afleveringen zo ca. 30 minuten.

3. Search Engine Journal Podcast
Podcast van vakpublicatie Search Engine Journal. Vooral de lange interviews (dikwijls 1.5 uur in lengte) gehouden door Danny Goodwin gaan diep en zijn de moeite meer dan waard. Er zijn ook kortere afleveringen vaak gehost door Brent Csutoras, ca. 30 – 45 minuten.

4. Search Talk Live
Talk show over SEO met twee hosts en soms een gast. Duurt een uur doorgaans.

5. SEO 101
SEO nieuws voor beginners. Minder praktisch dan Search News You Can Use. Duurt tussen een half uur en een uur.

6. BrightonSEO’s podcast
Dit zijn opnames van de Brighton SEO conferentie speeches. Deze zijn hit en miss. Sommige presentaties vind ik top, andere gezapig. Snel skippen dan. Lekker kort, maximaal 20 minuten per presentatie.

7. Experts on the Wire (An SEO Podcast!)
Lange interviews met vak professionals, vaak een uur tot anderhalf uur.

8. Search off the record
En last but not least een podcast van Google zelf. Voor de echte nerds. Met John Mueller, Gary Illyes en Martin Splitt. Je moet wel veel slap geouwehoer doorstaan. En technische bla bla. Ik zou deze podcast niet aanbevelen als je geen SEO nerd bent zoals ondergetekende.

En welke podcast app?

Uiteraard… Google podcasts! Ben absoluut geen fan van iTunes. Verschrikkelijk.