Op zoek naar een SEO specialist voor de Spaanse markt? Ik kan je daarbij helpen. Mijn achtergrond: ik werk als digitale nomade zijnde vanuit het buitenland vaak. Ik heb een half jaar gewoond in Madrid en drie maanden in Peru. Ik beheers het Spaans dus redelijk goed.

Uiteraard heb ik de technische bagage in huis om de internationale opzet van jouw website(s) internationale SEO vriendelijk te krijgen, denk bijv. aan juist gebruik van zogenaamde hreflang tags. Dit is met name voor de Spaanse markt belangrijk, omdat er zoveel landen zijn waar Spaans gesproken wordt. Je wilt dat Mexicaanse bezoekers de juiste sectie van jouw website vinden in de zoekresultaten en daar terecht komen, en dat de Colombiaanse bezoekers juist weer ergens anders landen, op een landingspagina op maat voor hen.

Dan gaat het nog om Spaanse website teksten. Ik heb tot mijn beschikking een freelance team van ‘hispanohablantes’ dus geboren en getogen Spaanstalige freelancers die voor voordelige tarieven van dienst kunnen zijn.

En ten slotte, heb ik beschikking tot een rolodex van contacten voor het realiseren van Spaanse verwijzingen (links). Want ook in de Spaanstalige zoekresultaten zijn links en autoriteit van een website en haar pagina’s een belangrijke factor.

Met de juiste techniek, propere Spaanstalige teksten en verwijzingen van Spaanse of Latijns-Amerikaanse websites kunnen we ook in die markten SEO succes behalen.