Online promotie? Wat is dat eigenlijk? Toch wel anders dan offline promotie. Offline promotie dan kun je denken aan flyers, relatiegeschenken e.d. Wat is de online equivalent daarvan? Backlinks. Backlinks is jargon voor verwijzingen van derde websites. Dus een andere websites in jouw industrie vermelden en verwijzen door middel van een hyperlink naar jouw website. Hierdoor wordt jouw website bekend bij hen publiek en tevens, stijgt het aanzien van jouw website in de ogen van Google. Twee vliegen in een klap.

En Google is natuurlijk wel hét promotie kanaal online. Al onze zoekopdrachten beginnen hier, vrijwel al onze internet sessies. Als Google jouw website hoog in de zoekresultaten toont, geen betere promotie kun je je wensen. Maar hoe werkt dat nou?

Er zijn twee aspecten grofweg aan Google. Er zijn de betaalde advertenties. Hier betaal je per klik. Mensen klikken op de advertentie in Google en landen dan op je website. Naast de advertenties zijn er ook de echte zoekresultaten. In jargon noemen dit aspect SEO. Dit staat voor zoekmachine optimalisatie, je probeert je website te verbeteren technisch, qua inhoud en ook qua backlinks dus, om zodoende hoog in de zoekresultaten te komen.

Met beide deze aspecten van online promotie middels Google kan ik jullie ondersteunen. Primair met SEO dus. Zoals je kunt zien aan de naam van deze website, ik ben een echte ‘SEO geek’. In SEO ligt mijns inziens het fundament van iedere succesvolle online promotie campagne. Diepgravend zoekwoorden onderzoek maakt het verschil. Vervolgens teksten aanpassen of laten schrijven op basis van inzichten uit dit onderzoek. Waarna deze inhoud gepromoot dient te worden op externe websites. Steek hier veel tijd en energie in en, Google raakt ‘verliefd’ op jouw website. Nogmaals, geen betere promotie van jouw website kun je je wensen vandaag de dag, dan telkens bij zoekopdrachten gerelateerd aan jouw industrie vakgebied aan kop staan in de zoekresultaten.