Net een nieuwe website opgeleverd gekregen? Of hik je al een poos tegen een plafond? Wellicht is het tijd voor een website optimalisatie scan. Bij SEOgeek optimaliseren we websites dagelijks. Hiervoor zetten we professionele tools in waaronder Ahrefs, SEMrush en indien je ons toegang verleent ook Google Analytics en Google Search Console. Wat we veel zien is dat het fundament van een website wel goed staat. De meeste Nederlandse webdesigners leveren gedegen werk af. Maar de puntjes moeten nog wel op de i gezet worden om echt zoden aan de dijk te gaan zetten.

Wat kost een website optimalisatie scan?

Een losse website optimalisatie scan (buiten een doorlopend optimalisatie abonnement) daarvoor geldt het uurtarief van 45 Euro. Bij een kleine website zal ik aan twee uur genoeg hebben. Bij grotere websites (honderden pagina’s) kost dit doorgaans een halve tot een hele werkdag.

Wat omvat een website optimalisatie scan op?

De website zal gescand worden met eerdergenoemde tools. De uitslagen van deze tools worden door ondergetekende vertaald tot concrete actiepunten. Evt. kunnen wij ook de aanbevelingen direct doorvoeren op de website indien gewenst.

Wat brengt een website optimalisatie scan op?

Je website zal beter vindbaar worden in Google, wat leidt tot meer bezoekers, en meer omzet. We kijken niet alleen naar de organische vindbaarheid (SEO), maar ook hoe de conversie beter kan (hoe zorg je dat bezoekers kopen, inschrijven of welke actie dan ook nemen die je van ze verlangt).