Tegenwoordig vinden mensen toch vooral producten en diensten via zoekmachine Google. Adverteren online via een zoekmachine website zoals Google is vele malen voordeliger dan bijvoorbeeld een spotje op de radio of een TV commercial. Daarbij, het voordeel van zoekmachine adverteren is, naast dat het veel goedkoper is, is dat men beduidend beter inzicht kan krijgen in de prestaties van de advertenties en de doelgroep zelf. Alle data wordt online gemeten. Demografieken, klik gedrag, enzovoort. Het is veel gemakkelijker om een online adverteren campagne te evalueren dan offline adverteren campagnes. Alle analytische tools staan tot je beschikking om precies in te zien welke zoekmachine advertenties alleen maar geld kosten en welke wél presteren.

Enfin, mijn specialisatie van origine is SEO. Dat zijn de organische zoekresultaten, oftewel de echte zoekresultaten. Dit is nog steeds waar de meeste mensen uiteindelijk naar kijken en op klikken. Het enige nadeel van SEO is dat het enorm langzaam is. Vooruitgang gaat gestaag en is bepaald niet spannend te noemen. SEO is alsmede tijdsintensief, en kan dus veel gaan kosten kijkend naar manuren. Er zijn bij SEO ook geen garanties, geen enkel SEO bureau kan garanderen dat jouw bedrijf die koppositie krijgt in de organische zoekresultaten.

Betaald adverteren via de zoekmachine is uiteindelijk wat Google wilt, dat is hun business model. Ze hebben dan ook uitgebreide support en tools beschikbaar om je te doen laten helpen slagen.

Desalniettemin, zijn er slimmigheden en trucjes om zoveel mogelijk resultaat uit zoekmachine advertentie budget te persen. Ook dien je de zoekmachine advertentie campagne te allen tijde in de gaten te blijven houden. Indien hier je hier geen tijd of zin in heeft, dan kan ik je hiermee van dienst zijn.

Waarom zoekmachine adverteren uitbesteden aan SEOgeek?

Ik heb dus een sterk fundament in SEO. Eerst zullen we kijken of het mogelijk is om gemakkelijk, snel en in principe gratis een toppositie te behalen in Google organische zoekresultaten. In sommige gevallen is dit namelijk wel degelijk mogelijk. Pas dan gaan we kijken naar de mogelijkheden van betaald adverteren.

Betaald adverteren kost dus al geld. En als er ook nog eens de dure vergoeding van een zoekmachine advertentie bureau bovenop komen, dan kan het al helemaal flink in de papieren lopen. Ikzelf als freelancer hanteer een uitermate scherp uurtarief en kan de kosten voor mijn werkzaamheden zodoende extreem laag houden, met een uurtarief van 12.5 Euro per uur.