No cure no pay SEO, is dat een goed idee? Kan zijn, maar vaak niet. Laat je eerst goed informeren.

Wat is no cure no pay SEO?

No cure no pay is een concept dat bekend is uit andere industrieën en vakgebieden. De naam zegt het al, je betaald alleen wanneer een bevredigend resultaat behaald wordt door het product of dienstverlener. Indien niet, dan zijn er geen kosten verbonden aan gebruik van het product of de geleverde dienst. Komt erop neer dat de aanbieder zo zeker is van zijn of haar zaak dat er succes behaald wordt, dat deze dit kan aanvoeren als extra wapen om je te overtuigen klant te worden.

Wat houdt no cure no pay SEO doorgaans in?

Sommige van mijn klanten zijn gevallen voor zo een aanbod. Een bekende aanbieder is bijv. Keyboost. Wat ik vaak zie bij dit soort diensten is dat jouw website met een druk op de knop op tientallen zo niet honderden uitgestorven spookstad websites vermeld raakt met een zogenaamde backlink. Dit zou dan de autoriteit van jouw website boosten. Dit soort tactieken werken echter niet meer vandaag de dag in competitieve thema’s.

Dit is zeker niet zonder risico. Dit soort activiteiten zijn tegen de richtlijnen van Google. De zoekmachine gigant is er niet blij mee. Wordt jouw website betrapt, dan krijg je een sanctie. En dan zal de no cure no pay cowboy zijn of haar handen wassen in onschuld en kun je vaak niet meer rekenen op dit soort partijen. Dit soort partijen willen alleen met een druk op de knop even wat spam links genereren. Dit zijn doorgaans geen hardwerkende serieuze professionals die bijv. zo een Google sanctie kunnen oplossen, dat vereist diepgaande kennis en praktijkervaring die dit soort partijen doorgaans niet in huis hebben.

Biedt SEOgeek no cure no pay aan? Waarom wel/niet?

Nee, SEOgeek biedt geen no cure no pay SEO aan. Ik bied serieuze maatwerk SEO dienstverlening aan. Geen geautomatiseerde met een druk op de knop spamwerk. Mijn uurtarief is in vergelijking met andere partijen reeds socialistisch te noemen.

Wat levert no cure no pay SEO op?

Over het algemeen heeft het op korte termijn wel enig resultaat. Maar op medium – lange termijn zakt je website weg. Een mega corporatie als Google met de slimste ingenieurs ter wereld kun je niet lang voor de gek houden. En dan zit jij met de gebakken peren. Vaak komen klanten dan zo terecht bij een serieuze SEO professional zoals ondergetekende. En kunnen wij de puinhoop ruimen. Met kosten van dien. Die factureerbare uren zou ik liever in positieve zaken steken, i.p.v. schoonmaken wat vorige SEO partijen bevuild hebben.

Maar goed ik heb niet alle no cure no pay SEO diensten getest of ervaring mee. Als er wellicht in Nederland een partij is die serieuze no cure no pay SEO aanbiedt, dus goed inhoudelijk SEO werk op no cure no pay basis, des te beter, probeer het. Maar het lijkt mij sterk. Een SEO dienstverlener kan niet met een stafje op je website slaan dat Google er verliefd op raakt. Ook hebben wij geen mol in de Google organisatie die de rangschikkingen voor ons aanpast. Het is zwaar werk, vele uren, en je moet geduld hebben met resultaat dat kan wel een kwartaal tot een half jaar op zich wachten. En dan zijn we nog afhankelijk van factoren buiten onze invloedssfeer, denk aan Google updates, de mate van competitie in de industrie, de huidige staat van de website, beperkingen van het website systeem. Er zijn heel veel elementen in het spel waardoor resultaat als in over een maand sta je #1 voor ‘zoekterm ABC’, kan gewoon niet. Sowieso kan je in SEO geen garanties geven op rangschikkingen. Natuurlijk, na een kwartaal, tot half jaar serieus werk, moet je een opwaartse trend zien in verkeer grafieken, en omzet. Het is zaak om te evalueren. Maar zwart op wit garanties dat je voor een bepaalde term aan kop kan komen kan geen enkele SEO professional geven. Indien ze dat wel doen, dan is dat een negatief signaal en reden om weg te rennen van deze partij.

TL;DR (Too long, didn’t read)

No cure no pay SEO is in 99% van de gevallen spam manipulatie en doet over het algemeen meer schade dan goed v.w.b. de vindbaarheid van jouw website in zoekmachine resultaten.