SEO coaching door… Marco Borsato?!

Allereerst, natuurlijk biedt Marco Borsato geen SEO coaching aan. Klein beetje click bait, excuses daarvoor. Maar toen ik dacht aan het fenomeen ‘coaching’, dacht ikzelf onmiddellijk aan het Tv-programma ‘The voice of Holland’. En daarom wilde ik graag een analogie maken met dit programma.

Er is op het internet geen gebrek aan SEO goeroes en coaches. Maar net zoals met de talentenjacht, het punt is, hoe kies de juiste? Hoe kies je een coach die goed bij je past? Waar dien je op te letten? De juiste coach kan je helpen om tot ongekende hoogtes te reiken. Een goede coach haalt het uiterste uit jouw mogelijkheden en in dit geval jouw online gebaseerde onderneming.

Belangrijke criteria bij het kiezen van een SEO coach zijn onder andere:

– Ervaren

Wat is een coach zonder ervaring? Helemaal niets natuurlijk. Ik doel niet op academische ervaring. Van een artikeltje lezen op sites als Frankwatching, Emerce of Marketingfacts wordt je nog geen doorgewinterde SEO professional. Ik doel echt op 10+ jaren praktijkervaring. Wil je coaching van een zanger als Marco Borsato die al meer dan drie decennia actief is, of iemand die net komt kijken? Zelfde bij een SEO coach, je wilt samenwerken met iemand die al jaren actief is in de praktijk. Met SEOgeek ben ik al sinds jaar en dag bezig om eigen webwinkels en sites hoog te krijgen in de zoekresultaten van Google.nl, alsmede voor mijn klanten.

– Resultaten

Van wie kan je beter leren, een zanger als Marco Borsato die al tientallen keren de koppositie in de hitlijsten en platinum albums bereikt heeft of een zanger die nog geen enkele hit gehad heeft? Zelfde met een SEO coach natuurlijk, hoe goed kan een SEO coach zijn als deze zelf zijn eigen site nog nooit naar een koppositie heeft weten te loodsen voor competitieve commerciële zoekopdrachten? Voor mijn eigen website in de hyper competitieve SEO niche heb ik meerdere top posities kunnen pakken, alsmede heb ik dit kunnen doen voor onze vaste bestaande klanten. Neem contact met me op indien je voorbeelden verlangd, alsmede kan men dit zelf zien met SEO tools zoals SEMrush en Ahrefs.

– Persoonlijkheid

Dit zal voor iedereen verschillen. Met sommige coaches klik je heel goed, met andere heb je bijna angst, weer andere vind je gewoon een ontzettende kwal. Voor sommige zangers en zangeressen die hadden direct een goed gevoel bij Marco, andere bij Roel van Velzen, Trijntje, Nick & Simon, ligt ook aan je eigen voorkeur. Wederom, zelfde bij een SEO coach, ik kan niet beloven dat we een goede fit zijn. Ik kan nogal pedant zijn als SEOgeek zijnde. Om die reden beginnen we altijd met een kosteloos en vrijblijvend gesprek en/of een audit, zodat we elkaar een beetje kunnen aanvoelen voordat er überhaupt een factuur betaald wordt.