Als je gaat zoeken naar een SEO specialist, dan zal je al snel opvallen dat de tarieven er niet om liegen. De bedrijven en specialisten die op de eerste pagina staan vragen vaak uurtarieven die eerder in de buurt komen van de advocatuur. Maar is dat wel terecht? Als in, kunnen zij die investering voor jou terugverdienen?

Welnu, om maar met de deur in huis te vallen: nee dat kunnen zij zeer waarschijnlijk niet. Zelfs niet de grootste whizzkids kunnen niet met een paar uur SEO werk per maand de bezoekersaantallen uit de organische zoekresultaten van Google. Ook niet de Max Verstappen of de Usain Bolt van de SEO industrie. Er is maar zoveel dat je gedaan kunt krijgen in een paar uur tijd. En die eerste uren ben je toch voornamelijk bezig bekend te geraken met het bedrijf in kwestie, de doelstellingen, enz.

De meeste ZZP en MKB in Nederland kunnen zich bij uurtarieven rond de 75 Euro per uur, maar hoogstens 2 tot 4 uur SEO per maand veroorloven. Maar in 2 tot 4 uur per maand SEO kun je echt geen potten breken.

Om die reden zie ik een groot gat in de Nederlandse SEO markt. Aan partijen die hoge tarieven vragen en niets klaarspelen hebben we in ieder geval geen gebrek. De andere kant van de markt is ook niet aanbevelenswaardig. Er zijn wel SEO diensten die goedkoop zijn, maar deze zijn geautomatiseerd. D.w.z. er komt geen SEO specialist aan te pas die handmatig kijkt naar jouw situatie, jouw website, jouw industrie. Maar vaak is het lopende band link promotie spam werk. Dit soort werkzaamheden: in het beste geval doet het niets voor je, maar het kan zelfs averechts werken.

De gulden middenweg? Een budget SEO specialist. Iemand met hart voor de zaak die een maatwerk strategie uitstippelt voor jouw onderneming, zich vastbijt in jouw website, de uitvoering verzorgd en dit alles voor een betaalbaar tarief. Ik heb mij deze rol toegeëigend. Dit is wat ik in Nederland zou willen zien. Helaas komt mij al te vaak ter oren dat er eigenlijk geen competente budget SEO specialisten of diensten zijn in Nederland. Let wel, dat ik beperkte beschikbaarheid heb. Al het inhoudelijke SEO werk wordt door mijzelf uitgevoerd. Informeer naar de beschikbaarheid.

Veelgestelde vragen

Wat is een budget SEO specialist

Een budget SEO specialist is een zoekmachine marketing professional die websites aan meer organisch zoekverkeer helpt.

Wat doet een budget SEO specialist?

Een budget SEO specialist optimaliseert de website in kwestie naar gelang de wensen van zoekmachines, waar Google de voornaamste van is.

Wat kost een budget SEO specialist?

Een budget SEO specialist kost tussen de 25 en 50 Euro per uur doorgaans. Ikzelf hanteer een uurtarief van 12,50 Euro.