Er komen steeds meer zoekmachines bij. Geen traditionele website zoekmachines zoals Google, Bing en Duck Duck Go. Maar ook ander soort zoekmachines. Denk bijv. aan Tripadvisor voor reis en horeca ervaringen. En Bol.com en Amazon voor producten. Toch blijft Google nog wel een poos de belangrijkste zoekmachine. Deze is zo verweven in ons leven. Googelen is een officieel Nederlands werkwoord. En we gebruiken allemaal diensten die een Google account vereisen zoals YouTube, Drive en Gmail.

Het is vandaag de dag dus nog steeds uitermate cruciaal om goed gevonden te worden in het Google universum. Als je als bedrijf zijnde niet goed naar voren komt voor zoekopdrachten gerelateerd aan jouw product of dienstverlening, dan kun je net zo goed geen website hebben.

Google is de belangrijkste zoekmachine voor MKB Nederland. Maar ook de lastigste. Google heeft de meest geavanceerde zoekalgoritmes, aangedreven door kunstmatige intelligentie en machine learning innovaties. Ze voeren daarbij vrijwel dagelijks algoritme wijzigingen door. Te veel om als outsider te behappen eigenlijk.

Om al die redenen wil je een Google SEO consultant inzetten. Een SEO consultant met focus op Google. Leuk als we het ook gelijk goed doen in Bing en Duck Duck Go, maar dit is bijzaak. Google is de eredivisie van de zoekmachines.

Waarom zou je SEO Geek willen inhuren als Google consultant? Realistisch gezien het laagste uurtarief van Nederland voor hoogwaardige zoekmachine consulting diensten: 12.5/uur. Alsmede, heb ik reeds vele top noteringen kunnen behalen voor mijn eigen website en voor die van klanten. De proof is in the pudding. Heb je toch nog twijfels? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op om te sparren.