Geeft Google SEO hulp?

Ja, Google biedt hulp aan website-eigenaren om hun sites te optimaliseren voor zoekmachines, wat bekend staat als zoekmachineoptimalisatie (SEO). Google heeft verschillende hulpmiddelen en middelen beschikbaar gemaakt om website-eigenaren te helpen hun sites te optimaliseren, zoals de Google Search Console, die website-eigenaren inzicht geeft in hoe hun site presteert in Google-zoekresultaten. Google heeft ook richtlijnen opgesteld voor webmasters om hun sites te helpen beter te presteren in de zoekresultaten. Deze richtlijnen geven aanbevelingen over hoe webmasters hun sites kunnen bouwen, structureren en optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze goed ranken in de zoekresultaten van Google.

Tip: Google Search (SEO) centrale hulp gemeenschap forum: https://support.google.com/webmasters/community?hl=en

Hier kun je zoeken of de vraag die je hebt al eens gesteld is (en beantwoord is). Indien dat niet het geval is kun je je vraag stellen, en de experts uit deze gemeenschap zullen zich erover buigen en je voorzien van advies. Dit is kosteloos en vrijblijvend.

Let wel: helaas is dit forum nog niet beschikbaar in het Nederlands op moment van schrijven. Je zult dus dienen te communiceren in het Engels (of Spaans of Frans of Duits indien je die talen beter machtig bent).

Evt. kun je ook de Google SEO Office Hours bijwonen via YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLKoqnv2vTMUMqH8IyzOMBc_Z8i-S6-tVJ

Of je kunt medewerkers van Google zoals bijv. John Mueller trachten te bereiken via Twitter. Geen garantie op antwoord echter. Deze Google professionals hebben het natuurlijk uitermate druk.

Dit alles dient ook weer in het Engels gecommuniceerd te worden. Helaas is er weinig Nederlandstalige officiële Google SEO hulp beschikbaar, op deze documentatie na:
https://support.google.com/webmasters/answer/9128678?hl=nl.