Hoog komen in Google is bijna als een sport. En als je deze zou vergelijken met echte sport dan is SEO voor Google een beetje als de NBA (Amerikaanse basketbal competitie). Het is het grootste, meest toonaangevende speelveld voor een zoekmachine marketeer. Bing en Duck Duck Go dat zijn een beetje als de Nederlandse basketbal competitie: leuk, maar stelt niet zo heel veel voor. Niemand kijkt ernaar, dus het boeit niet echt.

Als website eigenaar ben je dus op zoek naar specifiek een SEO specialist voor Google vandaag de dag. Google domineert Nederland (bron) en eigenlijk heel het westers halfrond. Als je website niet gevonden wordt in Google, dat is als een restaurant op een verlaten industrie terrein: een catastrofe.

Hoog komen in Google is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De grootste zoekmachine is een multinational met diepe zakken. Zij huren alleen de slimste ingenieurs in om het zoekmachine algoritme te verfijnen. Tegenwoordig maakt men zelfs gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om de zoekresultaten constant naar een hoger niveau te blijven tillen. Het is zelfs zo gesteld, dat de situatie begint te ontstaan dat Google ingenieurs zelf niet meer weten hoe het zoekalgoritme precies werkt. Het zelf lerende algoritme past zichzelf constant aan om tot meer bevredigende zoekresultaten te komen voor Google gebruikers en stelt zodoende bijv. rangschikking factoren bij op maat voor een bepaalde zoekterm. Dat SEO voor Google vandaag de dag een hogere wiskunde is, is dus een understatement te noemen. Voorheen was het als ondernemer zijnde nog wel mogelijk om hier en daar een artikeltje te lezen over SEO en zelf de situatie in te schatten en naargelang te handelen. Maar tegenwoordig heb je echt iemand aan je zijde nodig die zich dag in dag uit bezig houdt met het optimaliseren van websites voor specifiek Google.

Om maar met deur in huis te vallen, ondergetekende is die specialist. Mijn eigen website rangschikt voor tal van zeer competitieve SEO zoektermen eerste. Alsmede heb ik vele topposities kunnen behalen voor mijn klanten. Indien je meer wilt weten over samenwerken met mij als Google SEO specialist neem dan gerust contact op via de chat functie rechtsonder of het contactformulier.