Heb je reeds een mooie website, gedegen technische fundament en goede inhoud? Maar nog steeds niet bovenaan Google? Dan zou het linkprofiel van jouw website wel eens de achilleshiel kunnen zijn. Google is de grootste zoekmachine geworden dankzij het implementeren van verwijzingen/citaties/links in het samenstellen van de zoekresultaten. Andere zoekmachines konden dit destijds niet, en Google dus wel, en de kwaliteit van de zoekresultaten van Google waren daardoor dermate beter dat Google al snel uitgroeide tot de gigant die we vandaag de dag kennen.

Links zijn vandaag de dag nog steeds een uitermate belangrijke factor voor het samenstellen van de rangschikkingen. Volgens Google zelf in ieder geval een van de drie meest belangrijke. Maar ervan uit gaande dat je een website hebt die goed in elkaar steekt technisch, met de juiste instellingen, dan is het enige punt waar je nog verder aan kunt werken in principe verwijzingen aantrekken van derde websites.

Maar een mooi linkprofiel neerzetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Indien je een webwinkel runt in voeding en gezondheid producten bijvoorbeeld: Voedingscentrum zal niet zomaar naar jouw website gaan verwijzen. Andere websites vragen exorbitante bedragen voor redactiekosten voor het inzenden van een artikel. Al zijn er zeker wat krenten in de pap te vinden ook in Nederland. Ik bestudeer dagelijks linkprofielen van succesvolle Nederlandse websites qua SEO in tal van thema’s van auto tot interieur tot aan reizen. Zo nu en dan kom je pareltjes tegen van link mogelijkheden. Link plaatsingen op relevante sites, met veel autoriteit en organisch zoekverkeer, kosteloos of voor een verwaarloosbaar of uitermate redelijk bedrag. Die mogelijkheden bestaan wel degelijk ook in eigen land. Alleen moet je wel uren steken in het bestuderen van linkprofielen. Dat heb ik dus gedaan. En zodoende kan ik snel, voordelig en duurzaam top kwaliteit links aantrekken voor mijn klanten.

Een linkbuilding expert naar mijn mening de waarde van hem of haar ligt dus met name in het blootleggen van dat soort kansen. Iedere online marketeer kan honderden zo niet duizenden Euro’s uitgeven aan plaatsingen op mamablogs en lifestyle blogs. Dat is makkelijk. Dit kun je waarschijnlijk zelf ook wel. Roekeloos budget over de balk smijten dat is wat de meeste linkbuilding partijen doen in Nederland. Of anderzijds, wanneer budget niet aanwezig is, dan word je afgescheept met Startpagina(kloon) linkjes, linkpartnerpagina vermeldingen en andere troep links die Google sowieso negeert en dus alsnog hoe goedkoop de linkbuilding dienst ook is: weggegooid geld. Om nog maar te zwijgen over Fiverr linkbuilding experts en pakketten voor een paar tientjes die je duizenden links beloven, doen over het algemeen meer schade dan goed.

Wanneer je op zoek bent naar een linkbuilding expert die echt van wanten weet, en jouw website vermeld kan doen geraken op publicaties die er wél toe doen, dan ben je hier aan het juiste adres. Wil je een voorproefje van mijn expertise? Neem kosteloos en vrijblijvend contact op.