Wat is een SEO expert?

Een SEA expert is iemand met uitgebreide kennis en ervaring in zoekmachine adverteren (SEA), waaronder het opzetten, beheren en optimaliseren van campagnes op platforms zoals Google Ads. Deze expert richt zich op het verhogen van de online zichtbaarheid en conversie van een bedrijf via gesponsorde zoekresultaten.

Wat doet een SEA expert?

De werkzaamheden van een SEA expert kunnen omvatten:

 1. Het opstellen van SEA-strategieën
 2. Het onderzoeken van zoekwoorden en doelgroepen
 3. Het opzetten, beheren en optimaliseren van SEA-campagnes
 4. Het analyseren en rapporteren van campagneresultaten
 5. Het onderhouden en uitbreiden van kennis over zoekmachine adverteren en relevante trends
 6. Het opstellen en implementeren van A/B-tests en experimenten
 7. Het opbouwen van verkoopfunnels voor conversie-optimalisatie
 8. Het opzetten en uitvoeren van retargeting-campagnes.

Deze taken vereisen een diepgaande kennis van zoekmachine adverteren, marketinganalyse en data-interpretatie.

Wat kost een SEA expert inhuren?

De kosten om een SEA expert in te huren kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het project, de locatie, de ervaring en expertise van de expert, en het type bedrijf dat de diensten inhuurt. Gemiddelde uurtarieven voor SEA experts variëren van 50 tot 200 Euro per uur, maar kunnen hoger zijn voor zeer ervaren of specialistische experts.

Bedrijven kunnen ook opteren voor een vast maandelijks bedrag voor continue SEA-diensten, waarbij de kosten kunnen variëren van enkele honderden tot enkele duizenden dollars per maand, afhankelijk van de omvang van het project.

Het is belangrijk op te merken dat goedkope tarieven niet altijd garanderen de beste resultaten, en bedrijven moeten zorgvuldig de ervaring en track record van een expert evalueren voordat ze een beslissing nemen.

Voordelen SEA expert inhuren

Er zijn vele voordelen aan het inhuren van een SEA expert, waaronder:

 1. Verhoogde zichtbaarheid en meer bezoekers: Een SEA expert weet hoe hij campagnes moet opzetten en optimaliseren om meer verkeer naar een website te trekken.
 2. Betere conversie-ratio’s: Een expert weet hoe hij campagnes moet opzetten om de conversie-ratio van bezoekers naar klanten te verhogen.
 3. Time-saving: Door de dagelijkse taken van het beheren en optimaliseren van campagnes aan een expert over te dragen, kunnen bedrijven tijd besparen die ze kunnen besteden aan andere belangrijke taken.
 4. Expertise en ervaring: Een SEA expert heeft jarenlange ervaring en kennis over zoekmachine adverteren, wat resulteert in betere resultaten dan interne pogingen.
 5. Continue verbetering: Een SEA expert zal continu blijven analyseren en rapporteren over de resultaten en nieuwe manieren onderzoeken om de prestaties te verbeteren.
 6. Kosteneffectiviteit: Door het inhuren van een expert in plaats van het opzetten van interne teams, kunnen bedrijven hun kosten beperken en op de lange termijn meer rendement op hun investering realiseren.

Doet SEOgeek ook SEA?

Op verzoek van een aantal klanten creëer, optimaliseer, run ik ook SEA campagnes. Ook voor betaalbare SEA marketing kun je dus bij ondergetekende terecht.