Een betaalbaar doch daadkrachtig SEO marketing bureau vinden in Nederland is als een speld in een hooiberg ontdekken. De meeste SEO marketing bureaus van Nederland zijn of peperduur, of ze bakken er niets van, of erger nog een combinatie van beide.

Hoe komt dat? De meeste SEO marketing bureaus hebben een kantoorpand ergens centraal. Dit kost behoorlijk. Vast personeel in dienst. En allerlei franjes en prullaria die geen toegevoegde waarde hebben omtrent de kwaliteit van de SEO diensten maar wel veel kosten, denk o.a. aan het sponsoren van de lokale hockey of voetbal club. Aan het einde van de dag betaal jij voor al deze randzaken de rekening.

Jij als ondernemer wilt gewoon een kwalitatieve SEO dienstverlening zodat jouw website hoog in Google komt. Een beter alternatief is dan om samen te werken met een freelance SEO marketing specialist. Het voordeel van freelance SEO specialisten is dat zij vaak een gunstiger uurtarief hanteren omdat zij beduidend minder vaste lasten hebben. Ook ontvang je meer persoonlijke aandacht en maatwerk, je bent geen nummertje.

Een ander probleem met SEO marketing bureaus in Nederland is de 9 tot 5 mentaliteit, en weinig hart voor de zaak. Betaal je niet genoeg, ben je niet een belangrijke genoeg klant, en die kans is groot als je een ZZP of MKB bent, dan heb je ook nog grote kans dat ze een stagiair op jouw website zetten.
Bij een freelance SEO specialist zal je merken dat je zelfs in het weekend binnen een werkdag antwoord op jouw prangende SEO vraagstukken krijgt. Ook hoef je vanwege de persoonlijke benadering niet telkens jouw situatie opnieuw uit te leggen. Een contactpersoon die zeer bekend is geraakt met jouw website en industrie is wel zo fijn. Dat schakelt snel en dan kun je doorpakken. In de ochtend een idee? Vanmiddag live op de website. In de avond live in de Google index. Zo snel kan dat gaan met een echt competente SEO marketing partner.