Trefwoorden onderzoek laten uitvoeren? Ik sta garant voor snel, accuraat en compleet zoekwoorden onderzoek. Als freelance SEO specialist is dit een van mijn hoofd-expertises, en kan ik betaalbaar maatwerk bliksemsnel opleveren.

Wat kost trefwoorden onderzoek laten doen?

Het huidige actuele uurtarief is: 12.50 per uur. Hoeveel uren ik nodig heb voor jouw opdracht? Dat is koffiedik kijken. Maar als je input kunt delen, dan kan ik een inschatting maken, een range aan aantal uren dat ik nodig zal hebben en zodoende een totaalprijs. De kosten zullen nooit hoger zijn dan vooraf overeengekomen.

Voorbeelden:

Lite rapportage: 4 – 6 uren (50 – 75 Euro)

Overzicht meest belangrijke zoektermen (ca. 5 tot 10 keywords), met zoekvolumes (volgens Google Ads zoekwoordplan tool) en inschatting moeilijkheidsgraad om voor deze termen te rangschikken. Beknopte uitleg wat voor soort content benodigd is om mee te gaan doen voor deze zoektermen.
Analyse van 1 – 2 concurrenten: wat werkt voor deze concurrenten en waarom? En wat kan jouw website overnemen overnemen (en eigen draai aan geven).

Uitgebreide rapportage: 10 – 12 uren (125 – 150 Euro)

Ditzelfde maar uitgebreider. In principe alle termen waar ik potentie in zie zullen behandeld worden. Uitgebreid advies wat benodigd is om een top rangschikking te behalen.
Analyse van 3 – 5 concurrenten.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Enige input, voor de hand liggende zaken, wat is de website waar het zoekwoorden onderzoek voor verricht dient te worden, omtrent welke thema’s wordt er zoekwoorden onderzoek verlangt. Eventueel naar welke concurrenten wil je dat ik een kijkje neem met mijn analyse tools. Eventueel kun je documenten aanleveren met achtergrond informatie over jullie producten en/of diensten.

Het komt neer op de volgende vragen:

– Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk voor jou op de huidige website?

– Welke actie wil je dat bezoekers uiteindelijk nemen op de website na het landen
en doornemen van de inhoud?

– Wie zijn jouw directe concurrenten (noem er 1 tot 5)?
Welke partijen zie je vaak hoog in de zoekresultaten komen voor zoekopdrachten waar jij eigenlijk graag zou willen staan met de website?

– Over welke onderwerpen wil je nog gaan schrijven of voor welke diensten wil je nog een pagina aanmaken?

Welke tools gebruik je om trefwoorden te vinden?

Ik ben verknocht geraakt aan zowel SEMrush als Ahrefs. Deze zullen in tandem ingezet worden om zoveel mogelijk relevante zoektermen te vinden. De tools beschikken over complementaire zoekwoorden databases, en zodoende kunnen we meer zoektermen vinden.

Evt. indien mogelijk kun je met mij (beperkte) toegang delen tot jullie Google Search Console account. Dat is een gratis tool van Google zelf omtrent alles dat te maken heeft met SEO en vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google. Dit is niet verplicht maar is weer een extra databron die geraadpleegd kan worden om zodoende een nóg completer eindresultaat te bewerkstelligen.

Hoe wordt het trefwoorden onderzoek opgeleverd?

Alles is maatwerk. Aan jou de keus, wat jij prefereert. Dat kan een Word of PDF bestand zijn. Maar vaak is de voorkeur bij zoekwoorden onderzoek een Microsoft Excel spreadsheet / Google Sheets / Libre Office Calc.

Binnen welk termijn is het trefwoorden onderzoek opgeleverd?

Je kunt rekening houden met maximaal 2 weken na aanreiken input. Maar doorgaans al binnen 1 week.