Linkbuilding is belangrijk omdat het helpt bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website. Zoekmachines zoals Google gebruiken backlinks (inkomende links naar een website) als een belangrijk signaal om de populariteit en de relevantie van een website te bepalen. Hoe meer kwalitatief hoogwaardige backlinks een website heeft, hoe groter de kans dat de website hoger zal ranken in zoekresultaten.

Linkbuilding kan ook helpen bij het verhogen van het verkeer naar een website, omdat bezoekers kunnen worden geleid naar een website via inkomende links. Hierdoor kan een website meer zichtbaarheid en autoriteit krijgen in de branche, wat kan leiden tot meer zakelijke kansen en een grotere klantenkring.

Houd er wel rekening mee dat het krijgen van een grote hoeveelheid backlinks geen garantie is voor een hogere zoekrangschikking. Zoekmachines zijn steeds geavanceerder in het herkennen van slechte linkbuilding-praktijken, zoals het kopen of ruilen van links, en kunnen websites straffen die deze praktijken gebruiken. Daarom is het belangrijk om alleen te kiezen voor een linkbuilding-strategie die zich richt op het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige, relevante en natuurlijke links.