Op zoek naar een website optimalisatie specialist die van wanten weet? Ik optimaliseer al meer dan tien jaar websites voor online vindbaarheid.

Wat kun je verwachten van een website optimalisatie specialist?

Allereerst, dat je website goed vindbaar is online. En dan specifiek zoekmachines zoals met name Google. Dus keer op keer bovenaan de zoekresultaten staan voor relevante zoekopdrachten. Maar het gaat verder dan louter rangschikken. De ervaring van de bezoeker wanneer hij of zij landt op de website is ook belangrijk. Uitermate cruciaal is bijvoorbeeld de laadtijd. Website bezoekers worden steeds ongeduldiger. Als het laden te lang duurt, drukken ze al snel op de ‘terugknop’. Die zoekers ben je kwijt. En het vervelende is dat Google hier ook aandacht aan besteed. Dit noemt men in jargon ook wel de bounce rate. Als de bounce rate van jouw website hoger is dan die van je directe concurrenten dan zal Google jouw concurrenten over tijd hoger gaan plaatsen in de zoekresultaten. Voor Google is dit namelijk een signaal dat jouw concurrenten de zoekopdracht beter beantwoorden.
Niet alleen zorg ik ervoor dat jouw website beter voor de dag komt in Google, ik verbeter ook de gebruikerservaring van website bezoekers door de laadtijd te verbeteren en de instellingen van de website zodoende te optimaliseren dat de zoeker direct vindt waar hij of zij op zoek naar was. Google beloont websites die gebruikerservaring serieus nemen en gericht hier aan werken.

Wat kost een website optimalisatie specialist?

Gemiddeld kun je rekenen op een uurtarief van 75 Euro per uur. Ondergetekende hanteert echter veel lagere tarieven. Dit omdat ik freelance werk en geen grote vaste lasten heb zodoende. Ik wil alles betaalbaar houden voor ZZP en MKB. Indien je een optimalisatie abonnement afneemt kan ik het extra gunstige tarief van 12.5 Euro per uur aanbieden. Dit is een doorlopende dienst, die per maand opzegbaar is. Indien het gaat om een eenmalige scan/check/audit dan geldt het tarief van 45 Euro per uur. Voor de optimalisatie van een kleine website (tot 50 pagina’s) ben ik gemiddeld zo een halve werkdag (4 uur) kwijt. Voor grotere websites kan dit verschillen van een 1 werkdag (8 uur) tot 4 werkdagen.