Optimaliseren van uw website voor zoekmachines zoals Google is van groot belang om uw bedrijf zichtbaar te maken voor potentiële klanten. Hier zijn 10 tips die u kunt gebruiken om uw website te optimaliseren voor zoekmachines. Van het uitvoeren van zoekwoordonderzoek, het toevoegen van zoekwoorden op de juiste manier aan uw website tot het zorgen voor een snelle laadtijd en een veilige verbinding. Door deze tips toe te passen, kunt u uw website beter vindbaar maken voor zoekmachines en zo meer verkeer en conversies genereren voor uw bedrijf.

  1. Maak gebruik van zoekwoordonderzoek om te bepalen welke zoekwoorden gerelateerd zijn aan uw bedrijf en waar uw doelgroep naar zoekt.
  2. Voeg deze zoekwoorden op de juiste manier toe aan de titel- en beschrijvingsmeta tags, alsook in de header tags en de inhoud van de pagina.
  3. Maak gebruik van interne en externe links om de structuur van de website te versterken en zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud.
  4. Maak gebruik van alt tags voor afbeeldingen om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van de afbeelding.
  5. Zorg dat de website snel laadt, dit kan door het verkleinen van bestanden en het gebruik van een Content Delivery Network (CDN).
  6. Zorg dat de website mobile-friendly is, dit kan door het gebruik van een responsive design of door een aparte mobile website te maken.
  7. Zorg dat de website een veilige verbinding (HTTPS) heeft, dit kan door een SSL-certificaat te installeren.
  8. Maak gebruik van schema markup om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van de website en bij het weergeven van rijke fragmenten in zoekresultaten.
  9. Maak gebruik van Google Search Console om uw website te verifiëren en zoekmachineverkeer te analyseren.
  10. Zorg voor een goede inhoud en optimaliseer deze voor zoekmachines door relevante zoekwoorden te gebruiken, goede kop- en subkoppen en een duidelijke structuur.