Je bent net een website begonnen. Vol goede moed begonnen. Mooi, strak webdesign. Maar de bezoekers komen maar niet. Wat gaat er hier mis? Er is een gezegde in de ondernemers wereld dat is ‘Built it and they will come’. Praktisch betekenende, als je iets fantastisch in elkaar zet, dan hoef je niet meer aan promotie e.d. te denken, dan komen de mensen vanzelf wel. Dat klinkt leuk. Dat klopt waarschijnlijk ook wel als het moeder bedrijf Apple is of als we het hebben over een hippe start-up of wereld revolutionaire innovatie. Maar de kans is groot dat jouw onderneming daar niet onder valt.

In dat geval zal je over het algemeen toch echt moeten gaan geloven aan website promotie. Maar wat beslaat dit vandaag de dag? Google is toch wel een beetje ons portaal tot het wereldwijde web, zeker in de westerse wereld. Natuurlijk gaan veel mensen ook direct naar sites als Facebook en Twitter en LinkedIn en daar kun je adverteren. Maar mensen daar zijn toch meer in een sociale stemming. Zeker geen koop stemming. Dat is toch de stemming die je wilt, de ideale bezoekers die actie nemen op jouw website, of dat inschrijven voor een nieuwsbrief is, een offerte voor een dienst aanvragen of direct een product bestellen.

De beste online promotie vandaag de dag is bovenaan vermeld staan in de Google zoekresultaten. Dit bereik je door je website op andere websites in jouw industrie te promoten. Hoe meer relevante kwaliteit websites naar jouw website verwijzen, dit is een signaal naar Google toe dat jouw website ertoe doet. Deze kunst noemt men ook wel SEO of linkbuilding en is een vak apart.

Mijn specialisatie is om website of webshop promotie te bedrijven om zodoende die felbegeerde koppositie in Google te bemachtigen. Ik heb dit voor mijn eigen website weten te bewerkstelligen voor tal van zoektermen en ook voor mijn klanten. Indien je hier meer over wilt weten neem gerust kosteloos en vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.