Zoekmachine marketing wordt met de dag complexer. Zowel op organisch (SEO) als betaald adverteren (SEA) vlak veranderd er vrijwel wekelijks wat. Als drukke ondernemer zijn kun je dit niet allemaal bijbenen. Om die reden ga je op zoek naar zoekmachine marketing diensten.

Welke zoekmachine marketing diensten zijn er?

Grofweg kun je zoekmachine marketing indelen in twee onderdelen. Namelijk organische zoekmachine optimalisatie (SEO) ofwel website optimalisatie voor zoekmachines. En betaald adverteren (SEA).

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO is relatief traag voordat je verbeteringen ziet. Kost veel tijd en inspanning. Maar daar staat tegenover dat wanneer je bevredigende resultaten behaald heb, deze in principe gemakkelijk te onderhouden zijn. Vergelijk het met fitness. Wanneer je net begint zie je de eerste maanden tot een jaar vrijwel geen resultaat. Maar wanneer je eenmaal een top fit lichaam hebt, is dit relatief makkelijk te onderhouden.

SEA is bliksem snel. Je verschijnt direct in de zoekresultaten. Maar alles valt ook direct weer weg zodra je stopt met betalen. Bij Google Ads is er sprake van Pay Per Click. Ofwel voor iedere klik dien je te betalen. Ook als de bezoeker uiteindelijk geen interesse heeft in jouw product of diensten. Bij SEO zijn alle klikken gratis, het is “all you can eat”.

Wat leveren zoekmachine marketing diensten op?

Gerichte klanten. In plaats van mensen lastig te vallen met advertenties in kranten, radio en TV. Deze mensen zijn al op zoek naar jouw product of dienst. Om die reden is zoekmachine marketing een van de meest efficiënte en voordeligste marketing kanalen voorhanden voor MKB ondernemers vandaag de dag.

Wat doet SEOgeek?

SEO is onze hoofd specialiteit. Eerst zullen we een audit verrichten. Vervolgens zullen we de website optimaliseren technisch. Tevens verrichten we zoekwoorden onderzoek, competitie analyse, en ontwikkelen we het linkprofiel van de website (autoriteit). Indien je wenst kunnen we ook een advertentie campagne voor je optimaliseren, zodat de kosten per klik lager worden. En er alleen geadverteerd wordt op termen die werken.

Wat kosten zoekmachine marketing diensten?

SEOgeek biedt het scherpste uurtarief van Nederland voor hoogwaardige zoekmachine marketing diensten: 12.5/uur. Je leest het goed. Over het algemeen vragen andere zoekmachine marketing specialisten meer dan het vijf dubbele. Hoe kan ik dit tarief aanbieden? Ik werk freelance vanuit huis en heb weinig tot geen vaste lasten zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Zoekmachine marketing is een ‘labour of love’ voor mij, ik ben er niet aan begonnen om rijk van te worden.

Waarop letten bij uitbesteden/inhuren?

Ga nooit een vast contract aan. Top SEO en SEA professionals werken met per maand opzegbare diensten, en bewijzen zich iedere maand opnieuw. Lees goed de reviews van voorgaande en bestaande klanten. Deze kun je vaak vinden door de naam van de dienstverlener te googelen. Prik er ook doorheen, observeer nauwkeurig of het wel gaat om echte klantenbeoordelingen. Tevens kun je kijken hoe de partij in kwestie het zelf in de zoekmachine marketing resultaten doet. Om terug te keren naar de fitness anafoor: je wil immers ook geen advies op dit vlak aannemen van een personal trainer met een bierbuikje.

Uitbesteden van zoekmachine marketing diensten aan SEOgeek

Er is altijd een aanspreekpunt namelijk ondergetekende. Indien je wil kan ik een voorproefje verlenen omtrent onze kennis in dit vakgebied. Neem vrijblijvend en kosteloos contact op.