Ben je van plan om met jouw onderneming de Franse markt te betreden? Gefeliciteerd! Voordat je de sprong waagt, zijn er enkele belangrijke aspecten van zoekmachine marketing in Frankrijk die je moet begrijpen. In dit artikel geven we je nuttige tips om jouw bedrijf in Frankrijk succesvol te promoten met behulp van effectieve zoekmachine marketing. Lees verder en ontdek hoe je jouw onderneming in Frankrijk kunt laten groeien.

  1. Ken de Franse markt: Frankrijk is een groot en divers land met een unieke cultuur en taal. Om succesvol te zijn in zoekmachine marketing in Frankrijk, is het belangrijk om je bewust te zijn van de culturele en taalkundige verschillen. Zorg ervoor dat al je marketingmateriaal vertaald is naar het Frans en dat je rekening houdt met de lokale gebruiken en gewoonten.
  2. Optimaliseer je website voor Franse zoekopdrachten: Om effectief te zijn in zoekmachine marketing in Frankrijk, moet je jouw website optimaliseren voor Franse zoekopdrachten. Dit betekent dat je de juiste zoekwoorden moet gebruiken die relevant zijn voor jouw doelgroep in Frankrijk. Doe een zoekwoordonderzoek om erachter te komen welke termen in Frankrijk populair zijn en zorg ervoor dat je jouw website hierop aanpast.
  3. Gebruik Google Mijn Bedrijf: Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee je jouw bedrijf kunt toevoegen aan de lokale zoekresultaten van Google. Door je bedrijf te registreren bij Google Mijn Bedrijf, vergroot je de zichtbaarheid van je onderneming op Google Maps en in lokale zoekresultaten. Zorg ervoor dat je alle informatie over je bedrijf up-to-date houdt, inclusief adres, telefoonnummer, openingstijden en foto’s.
  4. Linkbuilding en lokale samenwerkingen: Linkbuilding is een cruciaal aspect van zoekmachine marketing, en in Frankrijk is het belangrijk om je te richten op lokale linkbuilding. Probeer samenwerkingen aan te gaan met Franse websites, blogs of online directories om waardevolle backlinks te verkrijgen. Dit zal je helpen om hoger te ranken in de zoekresultaten en meer bezoekers naar je website te trekken.
  5. Adverteer op sociale media: Sociale media zijn een krachtig marketingkanaal waarmee je jouw bedrijf kunt promoten bij een breed publiek. Fransen zijn actief op sociale media platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Maak gebruik van betaalde advertenties op deze platforms om je doelgroep in Frankrijk effectief te bereiken. Let op de taal en zorg ervoor dat je jouw advertenties aanpast aan de lokale cultuur.

Conclusie: Zoekmachine marketing in Frankrijk kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie en aanpak, kun je jouw onderneming succesvol uitbreiden naar de Franse markt. Zorg ervoor dat je de Franse markt goed begrijpt en houd rekening met de taal- en cultuurverschillen. Optimaliseer je website voor Franse zoekopdrachten, maak gebruik van Google Mijn Bedrijf en focus op lokale linkbuilding. Tot slot, vergeet niet om je bedrijf te promoten op sociale media en je advertenties aan te passen aan de lokale cultuur.

Met deze tips ben je goed op weg om jouw onderneming in Frankrijk te laten groeien en een stevige positie op de markt te veroveren. We wensen je veel succes met je zoekmachine marketing in Frankrijk!

Zoekmachine marketing Frankrijk uitbesteden

Internationale zoekmachine marketing laten uitvoeren? Ik sta garant voor maatwerk doch betaalbare zoekmachine optimalisatie. Als freelance zoekmachine marketing specialist is dit mijn hoofd expertise, en kan ik voordelig kwalitatief werk op maat verzorgen.

Wat kost zoekmachine marketing Frankrijk laten doen?

Het huidige actuele uurtarief is: 12.50 per uur. Hoeveel uren ik nodig heb? Dat is koffiedik kijken. Maar als je input kunt delen, dan kan ik een inschatting maken, een range aan aantal uren dat ik nodig zal hebben en zodoende een totaalprijs. De kosten zullen nooit hoger uitvallen dan vooraf overeengekomen.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Een top 5 – 10, van meest belangrijke focus termen.

Eventueel naar welke concurrenten wil je dat ik een kijkje neem met mijn analyse tools. Eventueel kun je documenten aanleveren met achtergrond informatie over jullie producten en/of diensten.

Het komt neer op de volgende vragen:

– Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk voor jou op de huidige website?

– Welke actie wil je dat Franse bezoekers uiteindelijk nemen op de website na het landen
en doornemen van de inhoud?

– Wie zijn jouw directe concurrenten (noem er 1 tot 5)?
Welke partijen zie je vaak hoog in de zoekresultaten komen voor zoekopdrachten waar jij eigenlijk graag zou willen staan met de website?

– Over welke onderwerpen wil je nog gaan schrijven of voor welke diensten wil je nog een pagina aanmaken?

Hoe lang duurt het voordat er resultaat geboekt zal worden?

Doorgaans focussen we op een select aantal keywords voor een bepaalde periode. Zeg voor een kwartaal tot een half jaar. Dan behalen we een bevredigend resultaat over het algemeen. Dan kunnen we vervolgens de focus verleggen naar een andere set keywords.

Welke tools gebruik je voor internationale zoekmachine marketing?

Op de tools is zeker niet bespaard: ik maak gebruik van zowel Ahrefs als Majestic, twee van de hoogst aangeprezen internationale zoekmachine marketing tools. Deze zullen in tandem ingezet worden om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines en zodoende Google proof te maken.

Hoe worden de werkzaamheden opgeleverd?

Alles is maatwerk. Aan jou de keus, wat jij prefereert.

Binnen welk termijn worden zoekmachine marketing rapporten opgeleverd?

Er is een maandelijks rapportagemoment.