Zoekmachine marketing goedkoop laten uitvoeren? Ik sta garant voor maatwerk doch betaalbare zoekmachine marketing. Als freelance zoekmachine marketing specialist is dit mijn hoofd expertise, en kan ik voordelig kwalitatief werk op maat verzorgen.

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing omvat twee vakgebieden, namelijk zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Dit zijn de twee meest voorname manieren om betere vindbaarheid te bewerkstelligen in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Zoekmachine optimalisatie richt zich op het verbeteren van de optimalisatie van de website om vaker en hoger in de organische (gratis) zoekresultaten getoond te gaan worden.

Zoekmachine adverteren betreft het aanmaken en beheren van (betaalde, kosten per klik) advertenties die boven of onder de organische zoekresultaten getoond worden.

Wat kost zoekmachine marketing laten doen?

Het huidige actuele uurtarief is: 12.50 per uur. Hoeveel uren ik nodig heb? Dat is koffiedik kijken. Maar als je input kunt delen, dan kan ik een inschatting maken, een range aan aantal uren dat ik nodig zal hebben en zodoende een totaalprijs. De kosten zullen nooit hoger uitvallen dan vooraf overeengekomen.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Een top 5 – 10, van meest belangrijke focus termen.

Eventueel naar welke concurrenten wil je dat ik een kijkje neem met mijn analyse tools. Optioneel kun je documenten aanleveren met achtergrond informatie over jullie producten en/of diensten.

Het komt neer op de volgende vragen:

– Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk op de huidige website?

– Welke actie wilt men dat bezoekers uiteindelijk nemen op de website na het landen
en doornemen van de inhoud?

– Wie zijn (in)directe concurrenten (noem er 1 tot 5)?
Welke partijen ziet men vaak hoog in de zoekresultaten komen voor zoekopdrachten waar men eigenlijk graag zelf zou willen staan met de website?

– Over welke onderwerpen wilt men nog gaan schrijven of voor welke producten en/of diensten wilt men nog een pagina aanmaken?

Hoe lang duurt het voordat er resultaat geboekt zal worden met zoekmachine marketing?

Dat verschilt per traject, en hangt af van factoren zoals:

– Wat is de huidige staat van zoekmachine marketing van de website(s) in kwestie?

– Intensiteit competitie van het vakgebied / thema / industrie waar men in actief is

– Doelstellingen

– Complexiteit campagne (internationale SEO, JavaScript websites, enz.)

Zoekmachine optimalisatie werkzaamheden laten in de regel langer op zich wachten v.w.b. resultaat dan zoekmachine adverteren. Het duurt wel even voordat Google alle verbeteringen opmerkt, oppikt en de organische zoekresultaten naar gelang aanpast. Doorgaans zien we na 3 tot 6 maanden bevredigende resultaten. Bij zoekmachine adverteren gaat dit doorgaans sneller: wie betaalt, bepaalt immers. Maar goed, dan is het de kunst om zoveel mogelijk Return on Investment te behalen uit de advertentie uitgaven.

Welke tools gebruik je voor zoekmachine marketing?

Op de tools is zeker niet bespaard: ik maak gebruik van zowel Ahrefs als Majestic, twee van de hoogst aangeprezen internationale zoekmachine marketing tools. Deze zullen in tandem ingezet worden om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines en zodoende Google-proof te maken.

Hoe worden de werkzaamheden opgeleverd?

Alles is maatwerk. Aan jou de keus, wat jij prefereert.

Binnen welk termijn worden zoekmachine marketing rapporten opgeleverd?

Er is een maandelijks rapportagemoment. Tussentijds kunnen er (video)bellen afspraken gemaakt worden.