Droom je ervan om jouw bedrijf internationaal uit te breiden en nieuwe markten te betreden? Dan is internationale zoekmachine marketing een must om jouw website op de wereldkaart te zetten. In dit artikel delen we praktische tips om jouw website te promoten op internationaal niveau, zodat je succesvol kunt uitbreiden en je onderneming wereldwijd kunt laten groeien.

  1. Voer een marktanalyse uit: Begin met het analyseren van de markten die je wilt betreden. Bestudeer de lokale concurrentie, zoekvolume, zoekwoordtrends en gebruikersgedrag om inzicht te krijgen in de kansen en uitdagingen. Zo kun je effectieve marketingstrategieën ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van jouw internationale doelgroep.
  2. Optimaliseer je website voor internationaal publiek: Om succesvol te zijn op internationaal niveau, moet je website aansprekend en begrijpelijk zijn voor gebruikers uit verschillende landen en culturen. Zorg ervoor dat je website beschikbaar is in meerdere talen en dat de content aansluit bij de culturele normen en waarden van je doelgroep. Gebruik daarbij hreflang-tags, zodat zoekmachines weten welke taalversie ze moeten tonen aan welke gebruiker.
  3. Maak gebruik van internationale zoekmachine advertenties: Adverteren op zoekmachines is een effectieve manier om je website onder de aandacht te brengen bij een internationaal publiek. Maak gebruik van platforms zoals Google Ads om gerichte advertenties te plaatsen in de zoekresultaten van jouw doelmarkt. Hiermee vergroot je jouw online zichtbaarheid en trek je potentiële klanten aan uit verschillende landen.
  4. Zet in op lokale SEO: Om internationaal beter gevonden te worden, is het belangrijk om in te zetten op lokale SEO. Dit houdt in dat je jouw website optimaliseert voor zoekopdrachten uit de landen waar je actief wilt zijn. Gebruik lokale trefwoorden, zorg voor een goede website structuur en optimaliseer je content voor lokale zoekopdrachten.
  5. Creëer lokale en cultureel relevante content: Schrijf content die niet alleen vertaald is naar de lokale taal, maar ook aansluit bij de culturele context en interesses van je doelgroep. Denk aan blogs over lokale evenementen, feestdagen of trends die relevant zijn voor jouw branche. Dit verhoogt de betrokkenheid en zorgt ervoor dat je doelgroep zich aangesproken voelt.
  6. Wees actief op sociale media: Sociale media zijn een belangrijk onderdeel van internationale zoekmachine marketing. Zorg ervoor dat je actief bent op de platforms die populair zijn in de landen waar je wilt uitbreiden. Deel regelmatig interessante content en reageer op berichten van jouw doelgroep. Dit vergroot je online zichtbaarheid en helpt je om nieuwe potentiële klanten te bereiken.
  7. Monitor je prestaties en stuur bij waar nodig: om te zorgen dat je internationale zoekmachine marketingstrategie succesvol is, moet je regelmatig de prestaties van je website en campagnes analyseren. Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Ads om inzicht te krijgen in belangrijke statistieken zoals bezoekersaantallen, conversies en bouncepercentages. Hiermee kun je jouw strategie verfijnen en optimaliseren voor betere resultaten.

Internationale zoekmachine marketing is essentieel om jouw bedrijf wereldwijd op de kaart te zetten en te laten groeien. Door het uitvoeren van een grondige marktanalyse, het optimaliseren van je website voor internationaal publiek en het inzetten van gerichte advertenties, leg je de basis voor een effectieve marketingstrategie. Vergeet daarnaast niet om lokale en cultureel relevante content te creëren, actief te zijn op sociale media en je prestaties te monitoren en bij te sturen waar nodig. Met deze tips ben je klaar om jouw onderneming internationaal uit te breiden en nieuwe markten te veroveren. Veel succes!

Zoekmachine marketing uitbesteden

Internationale zoekmachine marketing laten uitvoeren? Ik sta garant voor maatwerk doch betaalbare zoekmachine optimalisatie. Als freelance zoekmachine marketing specialist is dit mijn hoofd expertise, en kan ik voordelig kwalitatief werk op maat verzorgen.

Wat kost internationale zoekmachine marketing laten doen?

Het huidige actuele uurtarief is: 12.50 per uur. Hoeveel uren ik nodig heb? Dat is koffiedik kijken. Maar als je input kunt delen, dan kan ik een inschatting maken, een range aan aantal uren dat ik nodig zal hebben en zodoende een totaalprijs. De kosten zullen nooit hoger uitvallen dan vooraf overeengekomen.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Een top 5 – 10, van meest belangrijke focus termen.

Eventueel naar welke concurrenten wil je dat ik een kijkje neem met mijn analyse tools. Eventueel kun je documenten aanleveren met achtergrond informatie over jullie producten en/of diensten.

Het komt neer op de volgende vragen:

– Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk voor jou op de huidige website?

– Welke actie wil je dat internationale bezoekers uiteindelijk nemen op de website na het landen
en doornemen van de inhoud?

– Wie zijn jouw directe concurrenten (noem er 1 tot 5)?
Welke partijen zie je vaak hoog in de zoekresultaten komen voor zoekopdrachten waar jij eigenlijk graag zou willen staan met de website?

– Over welke onderwerpen wil je nog gaan schrijven of voor welke diensten wil je nog een pagina aanmaken?

Hoe lang duurt het voordat er resultaat geboekt zal worden?

Doorgaans focussen we op een select aantal keywords voor een bepaalde periode. Zeg voor een kwartaal tot een half jaar. Dan behalen we een bevredigend resultaat over het algemeen. Dan kunnen we vervolgens de focus verleggen naar een andere set keywords.

Welke tools gebruik je voor internationale zoekmachine marketing?

Op de tools is zeker niet bespaard: ik maak gebruik van zowel Ahrefs als Majestic, twee van de hoogst aangeprezen internationale zoekmachine marketing tools. Deze zullen in tandem ingezet worden om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines en zodoende Google proof te maken.

Hoe worden de werkzaamheden opgeleverd?

Alles is maatwerk. Aan jou de keus, wat jij prefereert.

Binnen welk termijn worden zoekmachine marketing rapporten opgeleverd?

Er is een maandelijks rapportagemoment.