Een zoekmachine optimalisatie bedrijf inhuren om de vindbaarheid van jouw website online, specifiek in de zoekmachines zoals hoofdzakelijk Google, is dat een goed idee? Mijns inziens, hangt dat er vanaf. Mij komen wekelijks horror verhalen ter oren van goedwillende MKB ondernemers die de handen gebrand hebben aan incompetente zoekmachine optimalisatie bedrijven.

Er zijn twee soorten zoekmachine optimalisatie bedrijven waar je voor moet uitkijken.

1. Cowboys en zolderkamer schlemielen

Dit zijn zoekmachine optimalisatie bedrijven die voornamelijk bezig zijn met schimmige zaken zoals linkruil en andere zaken die niet geoorloofd zijn volgens de Google richtlijnen. Zij zoeken de randjes op en gaan daar vaak overheen. Op korte termijn kon dit tot enig resultaat leiden. Al valt dit ook steeds vaker vies tegen. Op lange termijn loop je uiteindelijk tegen de lamp met alle gevolgen van dien

2. Peperdure bezigheidstherapie

Er zijn ook veel nette zoekmachine optimalisatie bedrijven die zich afzijdig houden van dit soort praktijken. Maar alsnog geen merkbaar resultaat leveren. Zij zijn voornamelijk bezig met rapportage en bezigheidstherapie. Je krijgt iedere maand netjes een indrukwekkende PDF met allerlei theorieën en verhalen. Maar het daadwerkelijk behalen van resultaten, ho maar. Uurtarieven ten noorden van 75 Euro.

Wat zijn betere alternatieven?

Mijns inziens ben je eigenlijk vrijwel altijd beter af bij een freelancer. Ja, daarmee preek ik voor eigen parochie dat besef ik. Maar je hoeft je zoekmachine optimalisatie niet bij ondergetekende neer te leggen, er zijn een aantal bevriende concullega’s die ik kan aanbevelen. Enfin, het voordeel van samenwerken met een freelance zoekmachine optimalisatie specialist is dat je maatwerk persoonlijke aandacht ontvangt. Altijd een aanspreekpunt. Je bent geen nummertje zoals doorgaans het geval is bij een traditioneel zoekmachine optimalisatie bedrijf. Is toch meer lopende band werk of bezigheid therapie. De kosten zijn vaak ook nog eens lager. Je hebt geen kantoor nodig om inhoudelijk kwalitatieve zoekmachine optimalisatie dienstverlening te verzorgen. Het enige dat je nodig hebt is een laptop, een internetverbinding en SEO kennis uiteraard. Zodoende hebben freelancers beduidend minder vaste lasten en dat berekenen zij doorgaans door in lagere uurtarieven.