Ben jij klaar om je bedrijf uit te breiden naar de Franstalige markt en wil je ervoor zorgen dat je Franstalige website beter vindbaar wordt? Dan zit je hier goed! In dit artikel delen we praktische tips over zoekmachine optimalisatie (SEO) gericht op Franstalige zoekopdrachten. Hiermee vergroot je de online zichtbaarheid van je website en kun je succesvol zijn op de Franstalige markt.

  1. Doe gedegen trefwoordonderzoek: Net als bij SEO in het Nederlands, is het cruciaal om te weten welke zoekwoorden je doelgroep gebruikt in het Frans. Gebruik betrouwbare tools zoals Google Ads Keyword Planner, Ubersuggest of SEMrush om te achterhalen welke trefwoorden relevant zijn voor jouw branche en producten. Houd hierbij rekening met regionale verschillen, want het Frans in Frankrijk kan verschillen van het Frans in België of Zwitserland.
  2. Creëer kwalitatieve en lokale content: Zorg ervoor dat de content op je website niet alleen vertaald is naar het Frans, maar ook aansluit bij de interesses en behoeften van je Franstalige doelgroep. Schrijf bijvoorbeeld blogs over Franse evenementen, feestdagen of lokale nieuwsberichten. Dit zorgt ervoor dat je betrokkenheid toont en je doelgroep zich aangesproken voelt.
  3. Optimaliseer je website voor lokale zoekopdrachten: Om je website beter vindbaar te maken in Franstalige zoekopdrachten, is het belangrijk om je website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Gebruik lokale trefwoorden, voeg geografische informatie toe en zorg voor een duidelijke structuur en navigatie. Hiermee maak je jouw website aantrekkelijker voor Franstalige bezoekers en verbeter je je positie in zoekmachines.
  4. Gebruik hreflang-tags voor meertalige websites: Als je website in meerdere talen beschikbaar is, zorg er dan voor dat je hreflang-tags toevoegt aan je website. Deze tags geven zoekmachines informatie over de verschillende taalversies van je website en zorgen ervoor dat de juiste versie wordt getoond aan de juiste gebruikers. Dit verbetert je vindbaarheid in Franstalige zoekopdrachten.
  5. Verzamel kwalitatieve backlinks van Franstalige websites: Backlinks zijn belangrijk voor zoekmachine optimalisatie. Zorg ervoor dat je kwalitatieve en relevante backlinks krijgt van Franstalige websites. Dit versterkt je autoriteit en verbetert je positie in de zoekresultaten. Je kunt bijvoorbeeld gastblogs schrijven voor Franstalige websites of relaties aangaan met Franstalige partners en influencers.
  6. Wees actief op Franstalige social media: De Franstalige markt heeft zijn eigen populaire sociale media platformen. Zorg ervoor dat je actief bent op de juiste platformen en betrek je doelgroep door regelmatig te posten en te reageren op berichten. Dit vergroot je online zichtbaarheid en helpt je om nieuwe potentiële klanten te bereiken.
  7. Monitor je prestaties en stuur bij waar nodig: Om succesvol te zijn op de Franstalige markt, is het belangrijk om je SEO-prestaties regelmatig te monitoren en bij te sturen waar nodig. Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Search Console om inzicht te krijgen in je bezoekersaantallen, bouncepercentage en conversies. Hiermee kun je jouw strategie verfijnen en optimaliseren voor betere resultaten.

Zoekmachine optimalisatie voor de Franstalige markt vraagt om een specifieke aanpak, maar met de juiste strategie kun je jouw online succes aanzienlijk vergroten. Door grondig trefwoordonderzoek uit te voeren, kwalitatieve content te creëren en je website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, leg je een sterke basis voor betere vindbaarheid. Vergeet daarnaast niet om te investeren in kwalitatieve backlinks, actief te zijn op Franstalige social media en je prestaties te monitoren en bij te sturen. Zo ben je klaar om de Franstalige markt te veroveren en je bedrijf te laten groeien. Bonne chance!

Zoekmachine optimalisatie Franse website uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie voor een Franse website laten uitvoeren? Ik sta garant voor maatwerk doch betaalbare zoekmachine optimalisatie. Als freelance zoekmachine optimalisatie specialist is dit mijn hoofd expertise, en kan ik voordelig kwalitatief werk op maat verzorgen.

Wat kost Franstalige zoekmachine optimalisatie laten doen?

Het huidige actuele uurtarief is: 12.50 per uur. Hoeveel uren ik nodig heb? Dat is koffiedik kijken. Maar als je input kunt delen, dan kan ik een inschatting maken, een range aan aantal uren dat ik nodig zal hebben en zodoende een totaalprijs. De kosten zullen nooit hoger uitvallen dan vooraf overeengekomen.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Een top 5 – 10, van meest belangrijke focus termen.

Eventueel naar welke concurrenten wil je dat ik een kijkje neem met mijn analyse tools. Eventueel kun je documenten aanleveren met achtergrond informatie over jullie producten en/of diensten.

Het komt neer op de volgende vragen:

– Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk voor jou op de huidige website?

– Welke actie wil je dat Franse bezoekers uiteindelijk nemen op de website na het landen
en doornemen van de inhoud?

– Wie zijn jouw directe concurrenten (noem er 1 tot 5)?
Welke partijen zie je vaak hoog in de zoekresultaten komen voor zoekopdrachten waar jij eigenlijk graag zou willen staan met de website?

– Over welke onderwerpen wil je nog gaan schrijven of voor welke diensten wil je nog een pagina aanmaken?

Hoe lang duurt het voordat er resultaat geboekt zal worden met de zoekmachine optimalisatie werkzaamheden?

Doorgaans focussen we op een select aantal keywords voor een bepaalde periode. Zeg voor een kwartaal tot een half jaar. Dan behalen we een bevredigend resultaat over het algemeen. Dan kunnen we vervolgens de focus verleggen naar een andere set keywords.

Welke tools gebruik je voor de zoekmachine optimalisatie?

Op de tools is zeker niet bespaard: ik maak gebruik van zowel Ahrefs als Majestic, twee van de hoogst aangeprezen zoekmachine optimalisatie tools. Deze zullen in tandem ingezet worden om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines en zodoende Google proof te maken.

Hoe worden de werkzaamheden opgeleverd?

Alles is maatwerk. Aan jou de keus, wat jij prefereert. Dat kan een Word of PDF bestand zijn bijvoorbeeld.

Binnen welk termijn worden zoekmachine optimalisatie rapporten opgeleverd?

Er is een maandelijks rapportagemoment.