Wanneer je op zoek gaat naar een zoekmachine optimalisatie bedrijf om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren, zijn er twee factoren die meest belangrijk zijn.

Zoekmachine optimalisatie is vandaag de dag zo complex en veeleisend, dat een halfzachte poging vaak faalt. Zeker in meer competitieve thema’s zoals interieur, mode en reizen. Wat je wilt is dat een ervaren, doorgewinterde en doortastende senior SEO specialist zich vastbijt voor langere periode in de zoekmachine optimalisatie van jouw bedrijfswebsite of webshop. Mijns inziens is dit de enige manier momenteel, om boven te komen drijven in de zoekresultaten van Google. Er zijn immers maar een beperkt aantal plaatsen te vergeven op de eerste pagina. En iedereen wilt daar genoteerd staan.

Het probleem is dat dit soort dienstverlening in Nederland middels een zoekmachine optimalisatie bedrijf al snel in de papieren loopt. Met uurtarieven van 80 Euro of meer, is dit zeker voor ZZP en MKB vaak niet op te brengen. Om die reden kiest men voor een gestandaardiseerd zoekmachine optimalisatie abonnement. Goedkoop maar vaak ook duurkoop. Goedkope zoekmachine optimalisatie werkt namelijk 9 van de 10 keer niet. In sommige gevallen kun je net zo goed je geld in de sloot gooien. Er zijn zoekmachine optimalisatie bedrijven het enige wat zij doen is d.m.v. spam e-mails zogenaamde linkruil samenwerking realiseren. Jouw website raakt vermeld op tal van websites die Google niet relevant of waardevol vindt. Het zoekmachine optimalisatie bedrijf heeft iets om terug te rapporteren aan jou en je voor te factureren. Maar je schiet er geen stap mee op in de organische zoekresultaten van Google. Dan kan het goedkoop zijn, maar wat heb je daar aan als deze wezenloze, geautomatiseerde activiteiten nul komma nul waarde bijdragen voor jouw online vindbaarheid?

Het enige alternatief dat er is mijns inziens is om in zee te gaan met een zelfstandige zoekmachine optimalisatie professional die vanuit huis werkt. Dit soort professionals kunnen beduidend lagere tarieven rekenen omdat zij beduidend minder vaste lasten hebben dan een kantoor. Ikzelf werk op dergelijke wijze freelance voor ZZP en MKB bedrijven in Nederland. Het kan echter voorkomen dat ik mijn handen vol heb, omdat ik dus alles zelf uitvoer, en dat ik jou dus niet direct kan helpen of niet op korte – medium lange termijn. In dat geval, wil ik bij deze een lijstje met je delen met concullega’s die ik kan aanbevelen.

Dit zijn naar mijn bescheiden mening de beste SEO professionals van Nederland en België. Een veel beter alternatief dan in zee gaan met een onpersoonlijk zoekmachine optimalisatie bedrijf.