Heb je al meerdere SEO cursussen, workshops of trainingen gevolgd omtrent basisprincipes en beginselen van de zoekmachine optimalisatie? Toe aan de ‘next level’? Dan is een maatwerk SEO training wat voor jou.

Het probleem met veel SEO cursussen en trainingen e.d. is dat deze verouderd zijn de dag dat ze uitgebracht worden. Het vakgebied SEO is continu in beweging. Dat laat zich moeilijk vatten door het traditionele academische stramien.

Wat je nodig hebt is een maatwerk SEO training door een ervaringsdeskundige expert die een vinger aan de pols heeft waar Google nu mee bezig is, en nog belangrijker waar Google naar toe beweegt. Er is in de sport een bekende quote van ijshockey legende Wayne Gretzky. Hij stelde: ik navigeer niet naar waar de puck nú is, maar ik anticipeer waar de puck gaat zijn. Op het juiste moment op de juiste plek zijn. Exact hetzelfde kan gezegd worden over SEO. Juist omdat Google altijd bezig is haar zoekmachine algoritmes te verfijnen. Is het niet slim om te leren wat vroeger werkte of wat nu voor succes zorgt. Nee, het is zaak om rekening te houden met de situatie waar Google naar streeft. Een ‘Google insider’ als ondergetekende heeft hier een ‘antenne’ voor.

Verder is het zaak bij een maatwerk SEO training dat deze praktisch is. De trainingen door mijzelf gehouden zijn altijd privé en op maat. We kunnen deze houden over de telefoon. Maar nog liever over beeldbellen. Het grote voordeel aan beeldbellen is de scherm delen mogelijkheid. Ik kan jou laten zien wat ik zie met mijn professionele SEO tools Ahrefs, SEMrush en ook Google Search Console. Ik vertel je mijn gedachtegang, mijn redenaties, terwijl we naar de website en de analyses van deze tools kijken. Dan blijft de materie veel beter hangen. Na de call heb je dan ook concrete actiepunten om mee verder te gaan. Geen algemene academische kennis, maar wat zichzelf vandaag de dag écht terugverdient is pragmatische inzichten die direct doorgevoerd kunnen worden.