Zit je al een tijdje bij een SEO of online marketing dienstverlener, en blijven de resultaten uit, maar blijven de facturen maar binnenkomen? Dan zit je misschien bij een incompetente of erger nog malafide partij. Helaas, zie ik nog veel misstanden vandaag de dag in de online marketing industrie. Ik zie werk van voorgaande partijen bij nieuwe klanten. Of ik word gevraagd als second opinion.

Voorbeelden van zaken die ik zag zijn bijv. online marketing bureaus die wurg contracten hanteren, dat je niet kan opzeggen, en met kosten van 3000 Euro per maand. En voor dat budget dan komen aanzetten met allerlei spam verwijzingen naar jouw website, en linkruil constructies die gewoon echt niet meer werken vandaag de dag. Dus de online marketing partij steekt het geld in eigen zak.

Of anderzijds online marketing partijen die dreigen wanneer je opzegt om allerlei werkzaamheden weer in te trekken. Zodoende dus creërend een ‘lock-in’ effect.

Weer andere partijen hebben wel goede intenties, maar laken simpelweg de echte diepgaande expertise omtrent Google algoritmes of werken niet hard en scherp genoeg.

Om die reden biedt ik een beknopte second opinion aan. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Mijn doel hiermee is NIET om jou als klant van je huidige online marketing dienstverlener te stelen. Dat vind ik persoonlijk oncollegiaal en niet sympathiek. Zo wil ik niet aan mijn klanten komen. Echter waar ik wel een stokje voor wil steken zoveel mogelijk is misstanden en oplichtingspraktijken, omdat dit ons alle raakt, dit geeft ons vakgebied een slechte naam, wat ik niet leuk vind als SEO evangelist zijnde.

Wat je kunt verwachten is dat ik kritisch doch fair kijk naar de inhoud van de geleverde werkzaamheden. En indien je me de kosten kunt vertellen van deze werkzaamheden kan ik daar ook wat zinnigs over zeggen, of je een poot uitgedraaid wordt of niet. Want SEO prijzen en tarieven zijn nogal lastig te vergelijken is vaak toch appels met peren. Een SEO dienst kan goedkoper zijn dan een andere, maar het legt er maar aan hoeveel uren kwalitatieve aandacht je krijgt van de aanbieder in kwestie en wat zijn, zijn of haar competenties? Ik heb overzicht van deze industrie en kan je daar dus meer over vertellen.