SEO training en workshops door Romano Groenewoud

De SEO training is gericht op beginners die willen bijgebracht worden in de beginselen van zoekmachine optimalisatie, e-commerce of internet business & marketing in het algemeen. De training varieert per klant: van een enkel uurtje tot een SEO cursus van een paar weken: De leerling beslist. Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan met trainingen bij grote corporaties, in house marketing teams, individuele webmasters en zelfs andere SEO bedrijven. Omdat er helaas niet zoiets bestaat als een SEO opleiding of een online marketing degree (Op IE Business School na), ervoer SEO Geek de noodzaak om deze service aan te bieden.

Uniek aan de training van SEO Geek is dat er gebruik wordt gemaakt van real life case studies en experimenten. Geen vage abstracte theorie, maar praktische kennis die je helpt om je eigen website of die van klanten hoog in de zoekmachines te krijgen. Romano’s doel is om SEO uitleg zo simpel mogelijk te communiceren. SEO is geen rocket science, maar wordt onnodig moeilijk gemaakt door de meeste internet marketeers met elkaar tegensprekende theorieën, technisch jargon en onbekende afkortingen. SEO Geek zorgt ervoor dat het leren van zoekmachine marketing makkelijk, coherent en duidelijk is. We verwijderen de herrie en behouden het signaal. SEO Geek garandeert dat wanneer je de verworven kennis toepast, je de bijdrage makkelijk terugverdient in een maand of zelfs korter.

Waarom SEO Leren?

Zoekmachine optimalisatie is relevant voor iedere online business eigenaar die zijn onderneming wilt laten groeien. Verder is SEO met afstand de beste manier voor zelfstandigen om een locatie onafhankelijk leven op te bouwen. Een website die inkomen verdient dankzij hoge posities in de zoekmachines kan worden gerund vanuit waar je dat maar wilt. Voor marketing professionals wordt het ook steeds meer cruciaal om zoekmachine optimalisatie te beheersen. Waar SEO een aantal jaar geleden nog een pré was voor marketing gerelateerde banen, is het nu vaak een vereiste (zie onderstaande grafiek).

zoekmachine optimalisatie training, coaching en workshops

 

 

 

 

 

 

Waarom kiezen voor SEO Geek?

Romano Groenewoud is al meer dan 7 jaar actief in de industrie. Op de middelbare school, voor het vak informatica, ga hij al een presentatie over internet marketing. Romano heeft door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan met het ranken van zijn eigen websites en voor grote corporaties. Zoals gezegd bestaat er nog geen SEO opleiding, en zeker niet in Nederland. Komt bij dat ook al zou er een fatsoenlijke opleiding bestaan specifiek over zoekmachine optimalisatie, deze al snel zou verouderen. Wat je nodig hebt is praktisch, uitgetest en actueel advies van een ervaren expert toegespitst op jouw situatie. SEO Geek kan je dit aanbieden.

Testimonial

link building training


Inhoud

Een heel uur lang mag je me van alles en nog wat vragen en profiteer je van mijn kennis, ervaring en contacten. Je kan een freestyle sessie boeken waarin je zelf richting geeft aan de training of je kan een module volgen. Momenteel zijn de volgende modules beschikbaar:

 • SEO Introductie
  Fundamentele introductie over hoe zoekmachines precies werken en hoe je je website kan optimaliseren om meer zoekmachine traffic en kopers binnen te halen.
 • Keyword Research
  Één van de meest cruciale aspecten van SEO. Het selecteren van goede keywords is het halve werk. Het voordeel van gedegen keyword research is dat je zoekwoorden kunt targeten die bijna geen concurrentie kennen maar wel lucratief zijn. Aan de andere kant bespaart deze vaardigheid veel tijd door keywords te vermijden die onmogelijk zijn om te ranken of simpelweg niet winstgevend genoeg. Deze module behandelt ook de psychologische zijde van SEO: Waar is de zoeker van een bepaald keyword echt op uit?
 • Competitie Analyse
  Leer hoe je kunt spioneren bij je voornaamste concurrenten om er achter te komen welke keywords zij targeten, waar de meeste winst vandaan komt voor hen en wat de zwakke punten zijn waar je van kan profiteren.
 • Link building training
  Welke tactieken zijn het meest effectief: Guestposting, wiki links of toch maar article directories? Een uitgebreide uitleg over de verschillende link strategieën van simpel tot SEO pro niveau.
 • On-Page Optimalisatie
  Zorgen dat je eigen website goed afgesteld is voor zoekmachine optimalisatie. Denk aan onderwerpen als hoe vaak moet het gegeven keyword voor komen op de pagina.
 • Technische SEO
  Hier behandel ik 301 redirects, canonical tags, website snelheid, xml sitemaps en andere technische zaken.
 • WordPress SEO
  Optimale instellingen in WordPress voor SEO en de juiste plugins met de correcte configuratie om optimale zoekmachine resultaten te behalen.
 • SEO in het buitenland/vreemde talen (Internationale SEO)
  Voor mensen die een buitenlandse markt willen targeten. Foreign SEO optimalisatie kan zeer lucratief zijn omdat de concurrentie vele malen zwakker is en vaak is er net zo veel of zelfs meer zoekvolume per maand.
 • Analytics
  Het analyseren van data in Google Analytics.
 • SEO Toolkit
  Behandelt welke tools een goede SEO gebruikt voor zaken als keyword research, link analyse en competitie spionage.
 • De Social Media Connectie
  Hoe sociale media zoals Facebook en Twitter zoekmachine optimalisatie beïnvloeden.
 • Conversie & Monetarisatie
  Je hebt een degelijk website design, boeiende content, de zoekmachine optimalisatie campagne loopt op rolletjes. Nu nog het geld verdienen. Hoe pak je dit het beste aan qua copywriting en monetarisatie methode?

Uiteraard mag je zelf ook met suggesties voor modules komen.

Het Proces

De eerste stap is ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk uit onze samenwerking gaat halen. Als leraar zou ik mijn functie niet naar behoren invullen als ik niet begin met onderzoeken wat je doel is. Daarvoor moet je een kort vragen formulier invullen over je website(s), geschiedenis en doelen. Daarna, zullen we een eerste gesprek hebben, om elkaar te leren kennen en jouw vereisten door te nemen voordat de cursus ontwikkeld wordt. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Ten slotte, zullen we om de zoveel tijd afspreken voor de lessen. De prijs per sessie is afhankelijk van de specifieke situatie en vereisten.

Omdat Romano veel rondreist om SEO conferenties bij te wonen of om zelf presentaties te geven kan het zo zijn dat persoonlijke training en/of workshops op locatie niet mogelijk is. In dat geval kun je ook een SEO training via Skype boeken.

Ouderwets aantekeningen maken zoals op school is niet nodig. Ik neem het Skype gesprek op, zodat je dit op je gemak opnieuw kunt bekijken. Het voordeel hiervan, voor beiden, is dat we geen waardevolle tijd verliezen en jij je aandacht volledig op het gesprek kunt richten. Je krijgt ook de Powerpoint slides met daarin de onderwerpen die we behandeld hebben.

In principe is deze training vooral gericht op SEO, maar indien je liever meer leert over webwinkels en dergelijke kun je hier ook naar vragen. Helaas, kan Romano maar een paar studenten aannemen per periode, dus er is altijd een kans dat wanneer je later terugkeert naar deze pagina de service niet meer beschikbaar is.

Een andere gangbare benaming voor een dergelijke dienst is overigens SEO coaching. Dit omvat min of meer hetzelfde als SEO training of SEO workshops.