Compilatie ervaringen met linkbuilding bureaus

Het beste linkbuilding bureau? Geen linkbuilding bureau. Eerlijk gezegd is het samenwerken met een linkbuilding bureau naar mijn bescheiden mening vrijwel altijd te duur voor wat je krijgt.

Heel veel linkbuilding bureaus in Nederland. Het enige wat zij doen zijn spam mails uitzenden, voor linkruil samenwerkingen. En dan komt je website terecht op een linkpartner pagina met 200+ andere vermeldingen.

Het probleem daarmee anno nú? Dat werkt absoluut niet meer helaas. De vraag is of het ooit gewerkt heeft. Wellicht was het wel allemaal vergeefse moeite en verspilt budget. Google besteed geen aandacht aan dat soort link plaatsingen. Link waarde distributie kun je zien als een taart. Als je een taart in 200 stukjes snijdt, krijgt ieder een mini stukje. Dat in je holle kies past. Daar heb je niets aan. En vaak zijn die link plaatsingen irrelevant. En vaak zijn het spookstad websites, sites die uitgestorven zijn.

 

Nadelen linkbuilding bureaus

– Duur, reken op uurtarieven ten noorden van rond de 50 Euro voor gemiddelde kwaliteit, ten noorden van 75 Euro exclusief BTW voor 75 Euro voor acceptabele kwaliteit.

– Lopende band werk

– Creëert geen solide concurrentievoordeel. De sites waar je link op vermeld geraakt kan iedereen met een hartslag en een betaalkaart op komen.

 

Voordelen linkbuilding bureaus

– Fijn om uit te besteden wanneer kwantiteit belangrijk is.

– Geen gedoe met outreach en linkruil mailtjes e.d.

 

Linkbuilding bureau alternatieven

Een beter alternatief voor linkbuilding bureaus is self service. Er zijn tegenwoordig platformen, zoals een Hulc, zoals een WhitePress. Die ook gebruikers die weinig kaas gegeten hebben van SEO en link promotie empoweren om zelf een goede link promotie campagne te runnen. Het is geen hogere wiskunde meer, en zit je ergens mee kun je altijd gebruik maken van een kennisbank of je zelfs beroepen op een accountmanager. Ze zijn er om je te helpen in Jip en Janneke taal. Probeer het eens zou ik zeggen en bespaar veel budget, en belangrijker maak de juiste investeringen, investeringen in je linkprofiel die wél ROI brengen, die wél je website hoger in Google doen laten komen. Het is echt heel goed mogelijk.

 

Aanbevolen linkbuilding bureaus Nederland

Wil je toch per se samenwerken met een linkbuilding bureau. Dan kan ik de volgende partijen aanbevelen. Er zijn een paar positieve uitzonderingen in Nederland, die voor zover ik kan zien, prima werk leveren. Dat zijn:

NaamVestigingsplaatsLandWebsite
SemsterAlkmaarNL Semster
Blauwe MonstersHoofddorpNLBlauwe Monsters
LEQUALAmsterdamNLLEQUAL
ConversalAffligem BEConversal
HayonaNunspeetNLHayona