Op zoek naar een SEO training door een expert in Nederland? Dan ben je hier aan het juiste adres. Van wie kan je beter SEO leren dan een SEO specialist die zelf voor vrijwel alle veel gezochte commerciële SEO dienstverlening termen hoog staat in Google?

Mijn website SEOgeek.nl is constant te vinden in de top vijf van de organische zoekresultaten voor termen als:

– SEO bureau
– SEO uitbesteden
– SEO expert
– SEO specialist
– SEO Nederland
– SEO consultant
– Freelance SEO specialist
– SEO specialist inhuren

En nog veel meer. Ik strijd hier tegen andere SEO partijen. Soms bureaus waar tientallen professionals dagelijks met SEO bezig zijn. Eet ik hun kaas van het brood.

Dit komt al snel arrogant over in onze Nederlandse cultuur. Dat begrijp. Dat wij zijn beste cultuur wat je bijv. ziet bij AFC Ajax, dat vind ikzelf ook niets. Vind ik misselijkmakend. Maar, laten we eerlijk zijn. Een SEO expert die zelf met zijn eigen website het niet kan bolwerken, is die wel gekwalificeerd om jou een training te geven? In het Engels zeggen ze, talk the talk, walk the walk.

Zou jij advies aannemen van een personal trainer met een bierbuikje? Of financieel advies van iemand die altijd rood staat? Nee, natuurlijk niet. Deze ‘trainers’ hebben geen recht van spreken. Hun adviezen doen maar schade dan goed.

Met SEO marketing moet je uitkijken. Er zijn letterlijk honderden dingen die je aan een website zou kunnen doen. Maar veel daarvan hebben een minieme impact op de online vindbaarheid van jouw website. Wat je moet doen is prioriteren en focussen op dat wat er echt toe doet.

Er zijn ook veel zelfverklaarde experts in Nederland. Het probleem met onze industrie is dat er geen deken is zoals dat in de advocatuur bestaat. In principe mag iedereen zichzelf SEO expert noemen.

Ik ben een SEO evangelist. Wilt zeggen ik besteed al mijn marketing budget in SEO, 100%. Nog zo een mooi Angelsaksisch gezegd: put your money where your mouth is. Mij zie je nergens adverteren. Mijn bedrijf is gegroeid puur door SEO en ‘word of mouth’.

Wat kost een SEO expert training?

Het uurtarief voor de trainingen bedraagt 45 Euro voor eenmalige calls. Wanneer je een doorlopend abonnement afsluit, bijv. iedere maand 2 uur trainingen, kan ik het gunstigere tarief aanbieden van 12.50.

Wat houdt een SEO training in?

Alles is maatwerk. Dus dat ligt helemaal aan jouw situatie en jouw vragen en wat ik inschat dat meest belangrijk is momenteel voor jouw website(s). Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn;

– Google Analytics en Search Console instellen, begrijpen en benutten
– Zoekwoorden onderzoek
– Linkprofiel analyse
– Technische kwesties
– Strategie en structuur

Geef je ook workshops in Nederland?

Op moment van schrijven zitten we nog midden in de coronacrisis dus dat zeker niet. Maar voorheen deed ik dat ook al niet. De trainingen zijn puur online, via beeldbel sessies. Denk aan Zoom, Microsoft Teams, Whereby en Skype (doorhalen wat niet van toepassing is). Ik pas me aan, aan jouw geprefereerde communicatiekanaal. Maar ikzelf prefereer beeldbellen. Dit omdat ik dan mijn scherm kan delen en je direct kan tonen wat ik zie. Wanneer je het voor je ziet is e.e.a. een stuk makkelijker uit te leggen.

Kun je andere partijen aanbevelen voor SEO trainingen en workshops in persoon?

Ja zeker, zie onderstaande tabel voor meer informatie omtrent de trainingen en workshops gegeven door concullega’s die ik zou aanbevelen.

InstantieBeschrijvingLocatieMeer details
René Greve
Workshops en incompany trainingen
Deventer, NL Renegreve.nl
Hans Keeren (Qonvert)SEO schrijven trainingAmstelveen, NL Qonvert.com
Rutger Steenbergen (SEO Zwolle)Incompany training, basis training, Google AnalyticsZwolle, NL (duh) SEOZwolle.nl
Frederik Vermeire (WiSEO)Zowel virtueel als in 'real life'. Brugge, BEWiSEO.be

Ikzelf ben dus alleen te boeken voor beeldbellen sessies over Skype, Zoom, Microsoft Teams enzovoort. Niet voor in persoon workshops in een fysieke vergaderkamer of klaslokaal o.i.d. Indien je dat laatste verlangt kan ik de bovenstaande partijen warm aanbevelen.