Op zoek naar een competent tekstbureau om jou website of offline media te voorzien van gedegen teksten? Tegenwoordig is er dermate veel tekst benodigd om succesvol te zijn met name online, dat het niet te behappen is om dit als MKB organisatie allemaal zelf te schrijven. Om die reden ga je op zoek naar een tekstbureau om het laten schrijven van webteksten aan uit te besteden. Maar waar moet een goed tekstbureau aan voldoen?

1. SEO-proof
Vrijwel alles draait om online vandaag de dag. Niet gevonden worden online, dat is als een restaurant midden in de Sahara. Er komen niet veel mensen. Weinig oogballen en dus aandacht voor je teksten als deze de plank mis slaan qua zoekmachine vriendelijkheid. Maar hoe beoordeel je of een tekstbureau professionals in dienst heeft die competent zijn in SEO? Allereerst de proof is in de pudding. Wordt het tekstbureau zelf wel goed gevonden online in de Google zoekresultaten?

2. Creativiteit
Een simpele informatieve recht toe recht aan tekst schrijven kan iedereen in principe. Daar ga je niet voor naar een tekstbureau. De kunst is om originele, pakkende teksten te schrijven. Evt. met beeldend taalgebruik.

3. Professioneel en pünktlich
Wellicht is er een deadline voor een magazine o.i.d. of wil je iedere maand stipt een blogartikel lanceren. Dan moet je wel kunnen rekenen op het tekstbureau dat deze de aangegeven deadlines haalt.

4. Betaalbaar
Wat is het prijskaartje? Dit is vaak het probleem met tekstbureau. Deze zijn vaak aan de prijs. Dus als je veel teksten nodig hebt, dan loopt dit al snel in de papieren. Dit komt omdat tekstbureaus vaak een fysiek pand hebben in de binnenstad, personeel in dienst. Veel franjes. Dus ook veel vaste lasten.

Een beter alternatief: individuele (freelance) tekstschrijvers

Onderstaande concullega’s kan ik aanbevelen als zijnde meer kostenefficiënt alternatief t.o.v. een traditioneel tekstbureau.

NaamOndernemingLandWebsite
Rutger SteenbergenSEO ZwolleNL SEOZwolle.nl
Nathan VeenstraOptimus OnlineNLOptimus Online
Michiel BrandTekstmeesterNLTekstmeester.nl
Valesca WilmsyourghostwriterBEYourghostwriter
Kim WarnierKim WarnierNLKim Warnier

Fungeert SEOgeek ook als tekstbureau?

Voor de duidelijkheid: met SEOgeek leveren we de teksten niet los. Deze dienst waar we artikelen aanbieden tegen kostprijs, komt alleen bij een doorlopend SEO abonnement of een eenmalige grote audit. Naast de kosten van de artikelen komt mijn uurtarief voor de optimalisatie werkzaamheden.

Een doorlopend abonnement varieert van 16 uur tot 32 uur per maand wat zich vertaald in 200 – 400 Euro per maand. Standaard krijg je daarbij 5 tot 10 korte artikelen, of 1 tot 2 lange complexe artikelen inbegrepen. En alle SEO werkzaamheden, waaronder zoekwoorden onderzoek, competitie analyse, techniek, structuur, strategie, analyse en rapportage.

Een grote audit kost 400 Euro. En daar krijg je 10 korte artikelen of 2 lange artikelen.

Meer SEO content nodig? Bestaande SEOgeek klanten kunnen altijd meer aanvragen tegen kostprijs.