Ikzelf heb goede ervaringen met Upwork. Ik heb door de jaren heen hier een freelance team samengesteld van Nederlandse, Vlaamse, Duitse, Franse en Britse tekstschrijvers die werken voor budget vriendelijke tarieven. Vaak zijn dit freelancers die online tekst schrijven erbij doen. Dus geen toegewijde schrijvers. De kwaliteit varieert dus. Om die reden komt er wat meer moeite bij kijken in het scouten en selecteren van geschikte schrijvers. Vaak hebben deze schrijvers ook geen kaas gegeten van zoekmachine vriendelijk schrijven. Maar goed dat is mijn rol als SEO specialist. Een tekst via Upwork, kost mij doorgaans 5 Euro voor 400 woorden. Dat zijn eenvoudige recht toe, recht aan teksten. Leesbaar en acceptabel maar geen Pulitzer prijs winnende content. Voor meer complexe onderwerpen die onderzoek vereisen en langere artikelen van zo 800 – 1200 woorden ben ik zo 25 Euro per tekst kwijt.

In mijn visie is online succes een teamsport. Idealiter gaan er meerdere paren oogballen over een tekst voordat op de ‘publiceer knop’ gedrukt worden. Allereerst moet er een tekst komen met interessante inhoud. Informatief of inspirerend om te lezen. Of juist een overtuigende verkooptekst. Er zijn altijd wel mensen met talent voor het geschreven woord te vinden online die hun diensten aanbieden voor betaalbare tarieven. Maar de tekst is dan nog niet af.

Vervolgens gaat er een ‘SEO nerd’ overheen. Is de aanspreekvorm wel juist (tutoyeren/vousvoyeren)? Klopt het taalkundig qua spelling en grammatica. Zijn er wellicht nog paragrafen met extra informatie die toegevoegd kunnen worden. En dan het echte SEO werk. Op welke URL gaan we dit stukje content lanceren? Hoe vullen we de H1 en H2 tussenkopjes in? En last but not least, meta data optimalisatie, een title tag en meta beschrijving die zowel mensen als zoekmachines aanspreekt.

Vervolgens ontvang jij als onderneming of marketing medewerker de tekst en kun je vanuit ‘insider’ perspectief nog e.e.a. toevoegen. Je begint in ieder geval niet vanaf een hatelijk leeg Word scherm en je hoeft je niet te bekommeren om ‘SEO gedoe’.

Levert SEOgeek ook teksten los?

Nee, teksten worden alleen op verzoek aan bestaande vaste klanten geleverd die een SEO abonnement afnemen. Tegen kostprijs.