Praktisch advies over het digitale nomaden bestaan is er (nog) niet veel, maar er zijn zeker een aantal bronnen die je in de juiste mindset kunnen krijgen.

The Four-Hour Workweek – Tim Ferriss

Toch een beetje de bijbel van de lifestyle ondernemer. Het boek is gepubliceerd in 2007 en daarmee natuurlijk al behoorlijk gedateerd. Echter de algemene opvattingen en filosofie van Tim, daar kan men veel van leren mijns inziens. Belangrijke takeaways voor mij waren de hoofdstukken over automatie, uitbesteden en productiviteit.

The $100 Startup – Chris Guillebeau

Volgens velen een vooruitgang op het boek van Ferriss. Boek is ietwat praktischer van aard. Ook Guillebeau practices what he preaches, hij heeft vrijwel alle landen ter wereld bezocht, niet als travel blogger of iets dergelijks maar puur ondersteund door online business. In het boek behandelt Chris cases van ondernemers die meer dan $50,000 per jaar verdienen met een business die minder dan 100 USD investering heeft vereist. Allemaal mensen die geen exceptionele vaardigheden bezaten, maar een manier vonden om de passie te monetariseren.

Vagabonding – Rolf Potts

Misschien wel één van de beste boeken ooit geschreven over reizen voor de lange termijn. Rolf heeft een zeer interessante kijk op reizen, het moge duidelijk zijn dat dit boek niet gaat over de standaard zuipvakantie in Lloret of twee weken wezeloos laven in een Turks resort, maar meer over indie travel, bewust en onafhankelijk de wereld verkennen. Praktisch advies over het aanpassen aan life on the road, werk en vrijwilligersactiviteiten overzee, omgaan met tegenslagen en financieren van de tochten.

Wie Heeft Mijn Werkplek Gepikt? – Suze Krijnen & Floris Vrasdonk

Zeer recent gepubliceerd boek over Het Nieuwe Werken. Van Nederlandse bodem. De auteurs beschrijven 14 hacks die helpen om regisseur te worden van je eigen baan. Suze en Floris trainen al geruime tijd flexwerkers en thuiswerkers en vertellen in het boek hoe je Het Nieuwe Werken effectief implementeert. Tip: Op ManagementBoek.nl kun je door middel van een inkijkexemplaar gratis de eerste 20 pagina’s lezen.

“Remote: Office Not Required” van Jason Fried en David Heinemeier Hansson

Een boek dat uitlegt hoe je een remote team kunt opzetten en beheren.

“The Digital Nomad Survival Guide” van Nick Kellet

Een praktische gids voor het leven als digital nomad, met tips over hoe je je leven kunt organiseren, hoe je kunt werken met een team en hoe je kunt zorgen voor je gezondheid en welzijn.

“Work from anywhere: the playbook” van Nick Francis

Een gids voor bedrijven en teams die de overstap maken naar een remote werkomgeving.