Meer dan de Gemiddelde SEO freelancer

Ik houd het zo persoonlijk mogelijk. Momenteel run ik zes gepersonaliseerde holistische SEO campagnes voor MKB in totaal verschillende verticals. Dit is mijn focus en op die manier kan ik alles persoonlijk houden, handmatig en natuurlijk. Dit is noodzakelijk voor gedegen SEO.

Een ‘verkeerde’ freelance SEO consultant inhuren kost niet alleen veel geld, ze kunnen ook onherstelbaar veel schade aanrichten, waardoor je verder zult moeten op een nieuwe domeinnaam in het meest vervelende geval.

Hoeveel kost een campagne en wat houdt het precies in? Ik breng een groot gedeelte van het jaar door in een derdewereldland. Om die reden kan ik een scherp uurtarief aanbieden (12.5 Euro). Op alle vlakken probeer ik kosten te drukken zowel zakelijk als persoonlijk.

Je betaalt bij mij als SEO freelancer, niet voor een Macbook van de zaak. Voor de meeste klanten ben ik zo 40 uur per maand bezig. De campagnes komen alle uit op plus minus 300 – 400 Euro/maand. Dit is inclusief de kosten die ik maak voor benodigdheden zoals abonnementen op analyse tools zoals Majestic & Ahrefs, domeinnamen, hosting, WordPress sjablonen, plugins, infographic ontwerp etcetera. De exacte kosten verschillen per industrie, forex/hypotheken/dieet shakes zijn natuurlijk een stuk competitiever dan iets obscuurs als bijvoorbeeld manga strips verzamelen. Hieronder vind je een kostenindicatie overzicht:

Mate van CompetitieMetrieken Competitie AnalyseVoorbeeldenGeraamde Maandelijkse Kosten Holistische All-In Campagne
Zwakke Competitie Eerste Pagina Resultaten Gemiddelde Majestic TrustFlow 0 - 10Verkoper van obscure Japanse manga stripboeken, lokale loodgieter of schilder in Nederlands of Belgisch dorp.Rond de €200 - 300/maand exclusief BTW
Medium Competitie Eerste Pagina Resultaten Gemiddelde Majestic TrustFlow 10 - 30MKB Nederland. Webwinkels in niches als kleding, auto (accessoires) en interieur.Rond de €300 - 500/maand exclusief BTW
Sterke Competitie Eerste Pagina Resultaten Gemiddelde Majestic TrustFlow 30 - 100Advocatenkantoren, (ooglaser) klinieken, diensten in de grote steden.Vanaf €500/maand exclusief BTW

We rapporteren iedere laatste dag van de maand. In het maandelijkse verslag lees je o.a. het proces (wat hebben we gedaan, waarom), resultaten (meten aan de hand van de Ad Preview Tool van Google de posities handmatig op zo neutraal mogelijke wijze), evaluatie (verklaring resultaten, bespreken laatste ontwikkelingen zoekmachine marketing en de implicaties) en volgende maand (what’s next). Verder kun je me altijd vragen stellen via e-mail en/of indien nodig kunnen we zaken bespreken over telefoon of Skype. Voor al onze klanten verricht ik ook jaarlijks audits. Dit kun je zien als een soort van APK voor de website. Dit zijn extensieve rapporten van ca. 50 kantjes waarbij alle belangrijke tekortkomingen en onbenutte kansen geanalyseerd worden. Vaste onderdelen zijn o.a. zoekwoorden onderzoek, competitie analyse en linkprofiel check.

Daarnaast deel ik zo nu en dan trucjes, tactieken en hacks die ikzelf op SEOgeek.nl toepas om beter te ranken en om die reden niet deel op mijn blog (juicy tips die weinig SEO’s laat staan webmasters/webwinkeliers kennen die misschien wat ‘gimmicky’ zijn maar wel direct een bijna oneerlijk voordeel geven op concurrenten, die bewaar ik uiteraard voor mijzelf en de vaste klanten, toegegeven er zijn weinig geheimen, maar ik volg zo 20 blogs Nederlandstalig en internationaal en af en toe kom je nog wel eens van die ‘geheime’ tips tegen die vrijwel niemand deelt, voorbeelden: DoFollow link mogelijkheid van Google zelf, een social media platform met Moz domein autoriteit 100 waar met een speciale account je een DoFollow link kunt verkrijgen etcetera.)

Indien je nog meer details wilt of je specifieke situatie wilt bespreken, zend me dan een berichtje in de chat box (dat oranje dingetje rechts onder in het scherm). Ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Eventueel, indien je hier behoefte aan hebt kunnen we kosteloos sparren over Skype.

Freelance SEO specialist

Skype handle: romanogroenewoud

—————————————————————————————————————————
Zoals je wellicht elders vernomen hebt, ik bied een kosteloze en vrijblijvende SEO audit aan zodat je het kunt uitproberen voor een ‘testritje’. Dit kan een rapport zijn, of een consult via Skype of telefoon. Je kunt deze aanvragen door op onderstaande afbeelding te klikken en een paar gegevens achter te laten.

SEO freelancer

Aantekening: er is vaak een aanzienlijke wachtlijst voor de pro bono audit. Het kan dus wel even duren voordat je deze ontvangt. Skype consult kan ik sneller leveren dan rapport. Indien er een kort specifiek SEO vraagstuk is waarmee je in je maag zit, laat dit dan weten in het aanmelding bericht. Ik ben niet te beroerd om je hier direct kosteloos de juiste richting te wijzen, zodat jij ook weer verder kan.