Een van de meest belangrijke ingrediënten van een geslaagde SEO campagne zijn vandaag de dag pakkende teksten. Idealiter worden alle belangrijke pagina’s voorzien van SEO-proof teksten. Soms is dit alleen wel wat overweldigend. Zeker als je bijvoorbeeld een webwinkel runt met duizenden producten en vele categoriepagina’s. Je wilt ook zo nu en dan, wellicht maandelijks, informatieve en inspirerende blogartikelen delen op de blog/nieuws sectie van de website.

Met SEOgeek ben ik altijd aan het scouten naar freelance schrijf talent. Er zijn verscheidene platformen waar je freelance tekstschrijvers kunt vinden voor betaalbare tarieven. Ik laat ze een proef/test opdracht schrijven. En indien bevredigend, selecteren we deze schrijver en voegen we toe aan ons team.

Kostprijs freelance SEO tekstschrijver talenten

Voor een eenvoudig recht toe recht aan artikel van ca. 400 woorden betalen we vijf Euro. Voor langere artikelen (800+ woorden) of meer complexe thema’s waar meer onderzoek voor nodig is kun je rekenen op 20 Euro. Voor uitgebreide gidsen van duizenden woorden inhoud rond de 40 Euro.

Hoe kan dit zo voordelig? De tekstschrijvers waar wij mee samenwerken zijn vaak parttimers, of Nederlanders die gestationeerd zijn in het buitenland. Je hoeft niet aangesloten te zijn bij een professioneel tekstbureau om puike teksten neer te pennen. Je hoeft hier ook niet formeel voor opgeleid te zijn. Talent voor het geschreven woord heb je of niet.

Stap twee is dat ik als SEO nerd over de tekst ga. Om de tekst 100% SEO-proof te maken. Ik stel verder samen voorgestelde URL permanaam, title tag en meta description. Dit alles naar gelang het zoekwoorden onderzoek dat we voor het schrijven van de tekst uitvoeren met professionele zoekmachine marketing tools Ahrefs en SEMrush. Dan hoef je daar ook niet al te veel over na te denken. Per SEO eigenschap gooi ik wat balletjes op. In principe alle SEO optimaal. Aan jou dan de keus welke de lading beste dekt, en welke jij als ondernemer of marketing medewerker meest overtuigend vindt. Artikelen kunnen geleverd worden met HTML formatting (<h1>, <h2>, <b>, enzovoort) of gewoon zonder. plain tekst in een Word document. Ook qua tekstverwerker volgen we jouw wens, Word, PDF, kladblok, Google Doc, geen probleem. Interne links naar verwante bestaande materie op jouw website. En waar nodig refereren aan wetenschappelijke studies, academische papers en vakbladen. Google (en ook lezers van vlees en bloed) kan verwijzingen naar serieuze vakliteratuur ter ondersteuning van de beweringen gemaakt namelijk waarderen.

Over welke thema’s schrijven wij?

In principe alles. Van casual tot zakelijk. Van volwassen speeltjes en zitzakken tot aan boekhouding en e-learning software. We beschikken ook over schrijvers met bovenmatige kennis van bepaalde thema’s. Neem nu auto en toebehoren. Mij persoonlijk interesseert dat weinig. Is ook echt iets waar je kennis van moet hebben voor je al gaat schrijven. Voor dit soort thema’s hebben we beschikking tot liefhebbers van de materie.

Qua stijl en toon is ook alles mogelijk. Van speels tot strikt zakelijk. Tutoyeren of vousvoyeren? Geen probleem. Wikipedia stijl teksten? We got it. Ook wanneer je bijv. voor derde websites een artikel wilt laten schrijven kunnen we je daar mee ondersteunen. We onderzoeken de richtlijnen en stijl en toon van vorige artikelen en passen ons aan.

Alle teksten worden voor inleveren gescand op plagiaat/duplicate content en komen met een uitdraai van CopyScape. Dit zodat je zeker weet dat het artikel 100% uniek is.

Wil je uitbreiden naar het buitenland? Ook daar kunnen we je mee helpen. Veel van mijn klanten zijn webwinkels die uitbreiden naar omringende landen. We kunnen enerzijds bestaande Nederlandse en Engelstalige teksten vertalen bijv. naar Duits of Frans. Of anderzijds kunnen we een native Franssprekende, Duitstalige of Spaanstalige schrijver inhuren. Voor vergelijkbare tarieven.

Hoe afnemen?

Voor de duidelijkheid: met SEOgeek leveren we de teksten niet los. Deze dienst waar we artikelen aanbieden tegen kostprijs, komt alleen bij een doorlopend SEO abonnement of een eenmalige grote audit. Naast de kosten van de artikelen komt mijn uurtarief voor de optimalisatie werkzaamheden.

Teksten los heb je weinig aan als ondernemer of marketing medewerker. Om deze optimaal tot hun recht te laten komen, is het noodzakelijk dat er SEO ondersteuning bij komt kijken.

Een doorlopend abonnement varieert van 16 uur tot 32 uur per maand wat zich vertaald in 200 – 400 Euro per maand. Standaard krijg je daarbij 5 tot 10 korte artikelen, of 1 tot 2 lange complexe artikelen inbegrepen. En alle SEO werkzaamheden, waaronder zoekwoorden onderzoek, competitie analyse, techniek, structuur, strategie, analyse en rapportage.

Een grote audit kost 400 Euro. En daar krijg je 10 korte artikelen of 2 lange artikelen.

Meer SEO content nodig? Bestaande SEOgeek klanten kunnen altijd meer aanvragen tegen kostprijs.

Deadlines: over het algemeen hebben onze klanten geen haast met levering van de teksten. Maar mocht het nodig zijn is het zeker mogelijk om een aanvraag binnen een week op te leveren, kant en klaar, SEO proof.