Eén van de meest effectieve manieren om links aan te trekken vandaag de dag blijven gastblogs. Wat is een gastblog eigenlijk precies? Het houdt in dat je een artikel met waardevolle inhoud bijdraagt aan een andere, derde website.

Natuurlijk, “Not all gastblogs are created equal”.

Niet voor niets heeft voormalig hoofd van Google Web Spam Team, Matt Cutts, een openlijke tirade gehouden over sommige gastblog praktijken die hij zag in de praktijk.

Hij doelde dan specifiek op gastblogs inzenden bij lage kwaliteit, irrelevante websites louter voor het vargaren van linkjes. Dit kan niet de bedoeling zijn.

Relevantie

Indien je een onderneming runt gespecialiseerd in de verkoop van zitzakken bijvoorbeeld, dan heeft een gastblog op een website die voornamelijk gaat over medische zaken weinig zin.

Autoriteit

Een gastblog kan pas echt impact hebben als deze gepubliceerd wordt op een website met aanzien. Wij als SEO nerds zijnde gebruiken daar metrieken voor zoals bijvoorbeeld Majestic Trust Flow of Ahrefs Domain Rating en alsmede aantal verwijzende IP-adressen/subnets.

Verkeer

Gastbloggen gaat niet alleen om linkjes hamsteren. Je wilt idealiter natuurlijk ook direct verkeer ontvangen afkomstig van de website waar de gastblog gepubliceerd wordt. Links dienen om de mens te dienen. De lezers willen meer weten over jouw product of dienst en klikken op een hyperlink om te landen op een pagina van jouw website.

Wat bieden we hier precies aan?

Wij nemen het hele proces uit handen. Ik heb toegang tot een privé Dropbox folder die ikzelf en een aantal concullega’s die ik vertrouw beheren. Hier hebben we letterlijk honderden Excel lijsten met gastblog mogelijkheden. Ik ga voor jouw business specifiek op zoek naar die blogs die meest relevant zijn. Verkoop je jurkjes? Dan kijk ik alleen naar damesmode blogs. Vervolgens prioriteer ik de mogelijkheden. We willen alleen samenwerkingen aangaan met die websites die de meeste impact gaan hebben op de SEO performance van jouw website. Indien je wilt rapporteer ik je de kant en klare Excel sheet terug, dan kun je zelf beslissen waar gepubliceerd gaat worden. De content (het informatieve, relevante, niet-commerciële) artikel mag jij zelf leveren of wij schrijven dit voor je. We hebben toegang tot een zorgvuldig geselecteerd team van freelance tekstschrijvers met passie voor verschillende onderwerpen. Zo hebben we schrijvers bijvoorbeeld die auto fanaat zijn. Uiteraard zetten we die schrijvers in voor transport/logistiek/automotive gerelateerde opdrachten.

Wat kost het?

De kosten variëren en hangen af van hoeveel moeite de gastblog publicatie vereist. De kosten vallen in de range 15 Euro t/m 800 Euro per gastblog. Maar doorgaans rond de 25 – 35 Euro per gastblog.

Goed om te vermelden. Deze dienst is geheel ‘whitehat’. Dit is jargon voor ‘voldoen aan richtlijnen Google’. Praktisch betekent dit dat wij de websites waar de gastblog gepubliceerd gaat worden niet betalen of op andere wijze ‘vergoeden’ voor het recht om een artikel te mogen publiceren. Betalen voor een DoFollow link mag namelijk niet van Google. Anderzijds, mag je ook niet bijvoorbeeld bloggers een gratis product sturen in ruil voor een ‘review’. Dit is ook niet conform richtlijnen Google. Dit soort praktijken zullen wij ons niet mee bezig houden. Waar je voor betaald is louter de uren die ik moet maken om de gastblog voor elkaar te boksen.

Uiteraard zijn bulk kortingen mogelijk op verzoek. Neem je meerdere gastblogs af dan kunnen we een deal maken.

Gastblogs op zichzelf zijn absoluut geen panacea voor SEO. Indien het fundament van je website niet op orde is, technisch gezien, qua on-page instellingen of keyword targeting, dan zullen gastblogs niet heel veel zoden aan de dijk gaan zetten. Om die reden zou ik je sowieso willen aanraden om je aan te melden voor kosteloze en vrijblijvende audit die ik aanbied.

Gastblogs kunnen een krachtig wapen vormen voor je online marketing arsenaal, maar dan moet je wel weten hoe effectief in te zetten. Het is niet zo simpel als een artikel dumpen op een andere website. Idealiter wordt rekening gehouden met zaken als landingspagina en anchortekst. Om die reden bied ik de kosteloze en vrijblijvende audit aan bij alle diensten. Namelijk om zeker te zijn dat je optimaal profijt haalt uit de dienst.