Het gemiddeld uurtarief van een tekstschrijver ligt helemaal aan waar je zoekt. Uit onderzoek blijkt dat bij een traditioneel tekstbureau of voor de hand liggende platformen je al snel tussen de 40 tot 80 Euro per uur kwijt zal zijn.

Waar kun je vandaag de dag betaalbare tekstschrijvers vinden?

Ikzelf heb goede ervaringen met Upwork. Ik heb door de jaren heen hier een freelance team samengesteld van Nederlandse, Vlaamse, Duitse, Franse en Britse tekstschrijvers die werken voor budget vriendelijke tarieven. Vaak zijn dit freelancers die online tekst schrijven erbij doen. Dus geen toegewijde schrijvers. De kwaliteit varieert dus. Om die reden komt er wat meer moeite bij kijken in het scouten en selecteren van geschikte schrijvers. Vaak hebben deze schrijvers ook geen kaas gegeten van zoekmachine vriendelijk schrijven. Maar goed dat is mijn rol als SEO specialist. Een tekst via Upwork, kost mij doorgaans 5 Euro voor 400 woorden. Dat zijn eenvoudige recht toe, recht aan teksten. Leesbaar en acceptabel maar geen Pulitzer prijs winnende content. Voor meer complexe onderwerpen die onderzoek vereisen en langere artikelen van zo 800 – 1200 woorden ben ik zo 25 Euro per tekst kwijt.

Levert SEOgeek ook teksten los?

Nee, teksten worden alleen op verzoek aan bestaande vaste klanten geleverd die een SEO abonnement afnemen. Tegen kostprijs.