Ben jij op zoek naar manieren om je online aanwezigheid in Nederland te verbeteren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Online marketing is belangrijker dan ooit en het is belangrijk om je online marketingstrategie op orde te hebben om te concurreren in de Nederlandse markt. Hieronder vind je enkele tips die je kunt gebruiken om je online marketing in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

 1. Zorg voor een goede website Je website is de digitale voordeur van je bedrijf en het is belangrijk dat deze goed functioneert en aantrekkelijk is voor bezoekers. Zorg ervoor dat je website responsive is, snel laadt en gemakkelijk te navigeren is. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je website op de juiste manier is geoptimaliseerd voor zoekmachines, zodat bezoekers je makkelijk kunnen vinden.
 2. Gebruik sociale media Sociale media is een krachtige tool voor online marketing, en het is belangrijk om deze te gebruiken om je bedrijf te promoten en in contact te blijven met je doelgroep. Platformen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn zijn populair in Nederland en kunnen je helpen om je merk en producten te promoten en een hechte band op te bouwen met je doelgroep.
 3. Maak gebruik van SEO SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Dit betekent dat je website moet voldoen aan bepaalde criteria, zoals het gebruik van de juiste zoekwoorden en het hebben van een goede structuur, zodat zoekmachines je website gemakkelijk kunnen indexeren en bezoekers kunnen vinden.
 4. Adverteer op Google Ads Google Ads is een krachtige tool voor online marketing, en het is een goed idee om deze te gebruiken om je bedrijf te promoten en meer bezoekers naar je website te trekken. Je kunt gericht adverteren op specifieke zoekwoorden en locaties, en je betaalt alleen wanneer iemand op je advertentie klikt.
 5. Maak gebruik van e-mailmarketing E-mailmarketing is een effectieve manier om in contact te blijven met je doelgroep en hen te informeren over nieuwe producten en aanbiedingen. Zorg ervoor dat je een goede lijst met e-mailadressen opbouwt en zorg ervoor dat je e-mails persoonlijk en aantrekkelijk zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je e-mails niet als spam worden beschouwd, dus zorg ervoor dat je de privacy- en spamwetgeving naleeft. Gebruik A/B-testen om te bepalen welke e-mails het beste presteren en pas je strategie daarop aan.
 6. Maak gebruik van Influencer Marketing
  Influencer marketing is een manier om je producten of merk te promoten door samen te werken met invloedrijke personen in je branche of doelgroep. Dit kan een effectieve manier zijn om je producten of merk onder de aandacht te brengen van een groot publiek en vertrouwen te winnen bij je doelgroep.
 7. Maak gebruik van video-marketing
  Video-marketing is een krachtige manier om je producten of diensten te presenteren en een band op te bouwen met je doelgroep. Of het nu gaat om productvideo’s, bedrijfsvideo’s of tutorials, video’s kunnen een grote impact hebben op hoe je doelgroep je bedrijf waarneemt.

   

In conclusie, er zijn veel manieren om je online marketing in Nederland te verbeteren. Het is belangrijk om een combinatie van verschillende tactieken te gebruiken om het beste resultaat te bereiken. Zorg ervoor dat je website goed functioneert, gebruik sociale media, maak gebruik van SEO, adverteer op Google Ads, maak gebruik van e-mailmarketing, influencer marketing en video-marketing om je bedrijf te promoten en in contact te blijven met je doelgroep. Succes!

Online marketing Nederland uitbesteden

Internet marketing Nederland laten uitvoeren? Ik sta garant voor maatwerk doch betaalbare online marketing. Als freelance online marketing specialist is dit mijn hoofd expertise, en kan ik voordelig kwalitatief werk op maat verzorgen.

Wat kost online marketing laten doen in Nederland?

Het huidige actuele uurtarief is: 12.50 per uur. Hoeveel uren ik nodig heb? Dat is koffiedik kijken. Maar als je input kunt delen, dan kan ik een inschatting maken, een range aan aantal uren dat ik nodig zal hebben en zodoende een totaalprijs. De kosten zullen nooit hoger uitvallen dan vooraf overeengekomen.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Een top 5 – 10, van meest belangrijke focus thema’s t.b.v. online marketing.

Eventueel naar welke concurrenten wil je dat ik een kijkje neem met mijn analyse tools. Optioneel kun je documenten aanleveren met achtergrond informatie over jullie producten en/of diensten.

Het komt neer op de volgende vragen:

– Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk op de huidige website?

– Welke actie wilt men dat bezoekers uiteindelijk nemen op de website na het landen
en doornemen van de inhoud?

– Wie zijn (in)directe concurrenten (noem er 1 tot 5)?
Welke partijen ziet men vaak prominent online waar men eigenlijk graag zelf zou willen staan met de website?

– Over welke onderwerpen wilt men nog gaan schrijven of voor welke producten en/of diensten wilt men nog een pagina aanmaken?

Hoe lang duurt het voordat er resultaat geboekt zal worden met online marketing?

Dat verschilt per traject, en hangt af van factoren zoals:

– Wat is de huidige staat van online marketing van de website(s) in kwestie?

– Intensiteit competitie van het vakgebied / thema / industrie waar men in actief is

– Doelstellingen

– Kanalen die ingezet gaan worden

Zoekmachine optimalisatie (SEO) werkzaamheden laten in de regel langer op zich wachten v.w.b. resultaat dan zoekmachine adverteren. Het duurt wel even voordat Google alle verbeteringen opmerkt, oppikt en de organische zoekresultaten naar gelang aanpast. Doorgaans zien we na 3 tot 6 maanden bevredigende resultaten. Bij zoekmachine adverteren (SEA) gaat dit doorgaans sneller: wie betaalt, bepaalt immers. Maar goed, dan is het de kunst om zoveel mogelijk Return on Investment te behalen uit de advertentie uitgaven.

In de regel, organische kanalen zoals SEO en de organische zijde van sociale media, duurt langer om de vruchten van inspanningen te plukken en vereist dus meer geduld dan betaalde (Pay per click) kanalen zoals Google Ads, Facebook Advertising enz.

Welke tools gebruik je voor online marketing?

Op de tools is zeker niet bespaard: ik maak gebruik van zowel Ahrefs als Majestic, twee van de hoogst aangeprezen online marketing tools. Deze zullen in tandem ingezet worden om jouw website te optimaliseren voor het web en zodoende online vindbaarheid proof te maken.

Hoe worden de werkzaamheden opgeleverd?

Alles is maatwerk. Aan jou de keus, wat jij prefereert.

Binnen welk termijn worden zoekmachine marketing rapporten opgeleverd?

Er is een maandelijks rapportagemoment. Tussentijds kunnen er (video)bellen afspraken gemaakt worden.