Een SEO keyword analyse is een proces waarbij gekeken wordt naar de zoekwoorden die relevant zijn voor een bepaalde website of pagina. Hierbij wordt geanalyseerd welke zoekwoorden vaak worden gebruikt door gebruikers die op zoek zijn naar producten of diensten die aangeboden worden op de website. Ook wordt gekeken naar de concurrentie voor deze zoekwoorden en hoe moeilijk het is om hoog te scoren in zoekmachines voor deze zoekwoorden. Op basis hiervan kan vervolgens een strategie worden opgesteld om de zoekmachine optimalisatie te verbeteren.

Er zijn verschillende redenen waarom een SEO keyword analyse nuttig is voor website eigenaren:

  1. Beter begrip van de doelgroep: Door te weten welke zoekwoorden gebruikers gebruiken als ze op zoek zijn naar producten of diensten die op de website worden aangeboden, kan de website eigenaar zijn content beter afstemmen op de zoekbehoeften van de doelgroep.
  2. Verbetering van de zoekmachine optimalisatie: Door te weten welke zoekwoorden relevant zijn en hoe moeilijk het is om hoog te scoren in zoekmachines voor deze zoekwoorden, kan de website eigenaar gerichter werken aan de verbetering van de zoekmachine optimalisatie.
  3. Hogere zoekmachine posities: Door gericht te werken aan de verbetering van de zoekmachine optimalisatie voor relevante zoekwoorden kan de website eigenaar ervoor zorgen dat de website beter gevonden wordt in zoekmachines, wat kan leiden tot meer bezoekers en potentiële klanten.
  4. Meer conversie: Door de content beter af te stemmen op de zoekbehoeften van de doelgroep en de zoekmachine optimalisatie te verbeteren, kan de website eigenaar meer bezoekers aantrekken die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de producten of diensten die worden aangeboden, wat kan leiden tot meer conversies (aankopen, contactaanvragen, etc.).

Wat kost keyword analyse?

Bij SEOgeek is dit al mogelijk voor 12.5 Euro per uur. Een keyword analyse neemt doorgaans een halve to een hele werkdag in beslag. De totale kosten komen daarmee op 50 – 100 Euro exclusief BTW.