Wil je jouw online business uitbreiden naar het buitenland? Dan is internationaal keyword onderzoek essentieel om je te helpen scoren in zoekmachines. In dit artikel geven we je praktische tips om succesvol internationaal keyword onderzoek uit te voeren, zodat je weet hoe je de juiste keywords kunt vinden en je website kunt optimaliseren voor een wereldwijd publiek. Laten we beginnen!

  1. Begrijp de lokale markt: Om te beginnen is het belangrijk om de lokale markt te begrijpen. Elk land heeft zijn eigen cultuur, taal en online gedrag. Duik in de demografische gegevens en zoek uit wat de belangrijkste interesses zijn van je doelgroep in dat specifieke land. Denk hierbij aan taalverschillen, maar ook aan lokale trends, feestdagen en evenementen. Dit helpt je om beter te begrijpen welke zoekwoorden je moet gebruiken.
  2. Gebruik zoekwoordtools met lokale gegevens: Er zijn diverse zoekwoordtools beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste zoekwoorden voor een internationale markt. Kies voor tools die lokale gegevens kunnen leveren, zoals Google Ads Keyword Planner, Ahrefs of SEMrush. Zo krijg je inzicht in het zoekvolume en de concurrentie van zoekwoorden in het land waar je je op richt.
  3. Vertaal en lokaliseer zoekwoorden: Een één-op-één vertaling van zoekwoorden werkt niet altijd even goed. Om echt succesvol te zijn, moet je zoekwoorden lokaliseren. Dit betekent dat je rekening houdt met culturele en taalkundige nuances. Schakel bij voorkeur een native speaker in die bekend is met de lokale markt, zodat je zeker weet dat de zoekwoorden goed aansluiten bij jouw doelgroep.
  4. Analyseer de concurrentie: Kijk naar je concurrenten in de internationale markt. Welke zoekwoorden gebruiken zij? Hoe ranken zij in zoekmachines? Door de concurrentie te analyseren, kun je leren van hun strategieën en je eigen zoekwoordenonderzoek verder verfijnen.
  5. Houd rekening met meerdere zoekmachines: Hoewel Google de meest gebruikte zoekmachine is, zijn er ook andere populaire zoekmachines, zoals Bing, Yandex en Baidu. Afhankelijk van het land waar je je op richt, kan het zijn dat je rekening moet houden met meerdere zoekmachines bij het uitvoeren van je zoekwoordenonderzoek.
  6. Blijf monitoren en optimaliseren: Internationaal zoekwoordenonderzoek is geen eenmalig proces. Blijf je resultaten monitoren en voer regelmatig updates uit om je zoekwoordstrategie te optimaliseren. Zoekmachines veranderen voortdurend, en wat vandaag werkt, kan morgen minder effectief zijn. Blijf op de hoogte van trends en pas je strategie daarop aan.

Conclusie:

Internationaal zoekwoordenonderzoek is cruciaal als je succesvol wilt zijn op de internationale markt. Door het begrijpen van de lokale markt, het gebruik van zoekwoordtools met lokale gegevens, het lokaliseren van zoekwoorden, het analyseren van de concurrentie, het rekening houden met meerdere zoekmachines en het voortdurend monitoren en optimaliseren van je zoekwoordstrategie, kun je effectief je online aanwezigheid vergroten en meer bezoekers aantrekken uit verschillende landen.

Het uitvoeren van internationaal zoekwoordenonderzoek kan in het begin misschien wat overweldigend lijken, maar met deze tips en een gestructureerde aanpak, zul je merken dat het een stuk eenvoudiger wordt. Vergeet niet dat het belangrijk is om geduldig te zijn en te blijven leren, aangezien de online wereld voortdurend in beweging is. Geef jezelf de tijd om te experimenteren met verschillende strategieën en ontdek wat het beste werkt voor jouw specifieke situatie.

Dus ga aan de slag, verdiep je in de wereld van internationaal zoekwoordenonderzoek en zet jouw online business op de kaart in verschillende landen. Met een beetje doorzettingsvermogen en de juiste inzichten, zul je ongetwijfeld succes boeken op de internationale markt. Veel succes!

Internationaal keyword onderzoek uitbesteden

Internationaal keyword onderzoek uitbesteden? Ik sta garant voor snel, accuraat en compleet zoekwoorden onderzoek. Als freelance SEO specialist is dit een van mijn hoofd expertises, en kan ik betaalbaar maatwerk bliksemsnel opleveren.

Zo ook specifiek Engelstalige, Duitstalige, Franstalige, Spaanstalig enz. zoekwoorden onderzoek. Je kunt gerust Nederlandstalige of welke taal dan ook input aanleveren. Ik kan daarmee uit de voeten om de gewenste internationale equivalenten met de meeste zoekvolume te vinden. En vice versa natuurlijk. Zo kan jouw bedrijf effectief nieuwe markten aanboren.

Wat kost internationaal zoekwoorden onderzoek?

Het huidige actuele uurtarief is: 12.50 per uur. Hoeveel uren ik nodig heb voor jouw opdracht? Dat is koffiedik kijken. Maar als je input kunt delen, dan kan ik een inschatting maken, een range aan aantal uren dat ik nodig zal hebben en zodoende een totaalprijs. De kosten zullen nooit hoger zijn dan vooraf overeengekomen.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Enige input, voor de hand liggende zaken, wat is de website waar het zoekwoorden onderzoek voor verricht dient te worden, omtrent welke thema’s wordt er zoekwoorden onderzoek verlangt. Eventueel naar welke concurrenten wil je dat ik een kijkje neem met mijn analyse tools. Eventueel kun je documenten aanleveren met achtergrond informatie over jullie producten en/of diensten.

Voor welke landen kan het internationaal keyword onderzoek verricht worden?

Voor elke taal en land, SEO en zoekwoorden onderzoek zijn universeel.

Welke tools gebruik je voor de internationale zoektermen analyse?

Ik ben verknocht geraakt aan zowel SEMrush als Ahrefs. Deze zullen in tandem ingezet worden om zoveel mogelijk relevante zoektermen te vinden. De tools beschikken over complementaire zoekwoorden databases, en zodoende kunnen we meer zoektermen vinden.

Evt. indien mogelijk kun je met mij (beperkte) toegang delen tot jullie Google Search Console account. Dat is een gratis tool van Google zelf omtrent alles dat te maken heeft met SEO en vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google. Dit is niet verplicht maar is weer een extra databron die geraadpleegd kan worden om zodoende een nóg completer eindresultaat te bewerkstelligen.

Hoe wordt het internationale keyword onderzoek opgeleverd?

Alles is maatwerk. Aan jou de keus, wat jij prefereert. Dat kan een Word of PDF bestand zijn. Maar vaak is de voorkeur bij zoekwoorden onderzoek een Microsoft Excel spreadsheet / Google Sheets / Libre Office Calc.

Binnen welk termijn is het keyword onderzoek opgeleverd?

Je kunt rekening houden met maximaal 2 weken na aanreiken input. Maar doorgaans al binnen 1 week.