Heb je net je je bedrijf opengesteld voor de Duitse markt, maar loopt het nog geen storm? Geen verrassing. In principe is voor iedere markt waar je bedrijf actief in is een serieuze toegewijde link promotie campagne wenselijk.

Linkbuilding is en blijft een van de meest complexe, kostbare en tijdsintensieve aspecten van SEO. Dat is al zo in het moederland. Des te meer in het buitenland.
Je hebt hier geen rolodex van contacten, bent minder bekend met de toonaangevende media en websites, je bent een buitenstaander.

Ik heb reeds 10+ jaar ervaring met het helpen van Nederlandse bedrijven om lokale Duitse link vermeldingen aan te trekken met als uiteindelijke doel een betere SEO performance in de Duitse zoekresultaten van Google.

Ik heb contacten in Duitsland, en kan plaatsing verzorgen op sites met sterke link statistieken (DA, PA, DR, TF enz.) en verkeer voor vrijwel alle thema’s.

Linkbuilding Duitsland: mijn ervaringen

Duitsland is beduidend behoudender / conservatief dan Nederland. Ze volgen hier meer op de letter de richtlijnen van Google. Zit ook wel een beetje in de Duitse cultuur om autoriteit meer serieus te nemen, en te doen wat je opgedragen wordt door die autoriteit. Redacties zijn dus strenger in Duitsland v.w.b. het naleven van SEO best practices. De kosten zijn op ongeveer hetzelfde niveau of hoger dan in Nederland. Wel moet gezegd worden, dat je in Duitsland meer waar voor je geld krijgt. Voor dezelfde besteding zal de website doorgaans betere link statistieken kennen en meer verkeer ontvangen (maar dat ligt natuurlijk ook aan de grote van de Duitse markt met ruim 80 miljoen inwoners en om en nabij 100 miljoen Duits sprekenden in de DACH landen tezamen).

Veelgestelde vragen

Wat kost linkbuilding Duitsland?

Mijn uurtarief voor linkbuilding in Duitsland is 12.50 Euro per uur.

Waarom linkbuilding Duitsland?

Indien je topposities wilt behalen in Google.de voor competitieve zoektermen, dan is het vaker wel dan niet zo dat je verwijzingen nodig hebt van Duitse websites. Dit proces noemt men ook wel linkbuilding, en is broodnodig om het onderste uit de kan te halen v.w.b. SEO performance.

Wanneer kan ik resultaten verwachten?

Doorgaans behalen we na pakweg 3 maanden een aanzienlijke verbetering in de zoekresultaten. Na ongeveer 6 maanden is de doelstelling vaak al behaald.