Online marketing goedkoop laten uitvoeren? Ik sta garant voor maatwerk doch betaalbare online marketing. Als freelance online marketing specialist is dit mijn hoofd expertise, en kan ik voordelig kwalitatief werk op maat verzorgen.

Wat kost online marketing laten doen?

Het huidige actuele uurtarief is: 12.50 per uur. Hoeveel uren ik nodig heb? Dat is koffiedik kijken. Maar als je input kunt delen, dan kan ik een inschatting maken, een range aan aantal uren dat ik nodig zal hebben en zodoende een totaalprijs. De kosten zullen nooit hoger uitvallen dan vooraf overeengekomen.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Een top 5 – 10, van meest belangrijke focus thema’s t.b.v. online marketing.

Eventueel naar welke concurrenten wil je dat ik een kijkje neem met mijn analyse tools. Optioneel kun je documenten aanleveren met achtergrond informatie over jullie producten en/of diensten.

Het komt neer op de volgende vragen:

– Welke onderwerpen zijn het meest belangrijk op de huidige website?

– Welke actie wilt men dat bezoekers uiteindelijk nemen op de website na het landen
en doornemen van de inhoud?

– Wie zijn (in)directe concurrenten (noem er 1 tot 5)?
Welke partijen ziet men vaak prominent online waar men eigenlijk graag zelf zou willen staan met de website?

– Over welke onderwerpen wilt men nog gaan schrijven of voor welke producten en/of diensten wilt men nog een pagina aanmaken?

Hoe lang duurt het voordat er resultaat geboekt zal worden met online marketing?

Dat verschilt per traject, en hangt af van factoren zoals:

– Wat is de huidige staat van online marketing van de website(s) in kwestie?

– Intensiteit competitie van het vakgebied / thema / industrie waar men in actief is

– Doelstellingen

– Kanalen die ingezet gaan worden

Zoekmachine optimalisatie (SEO) werkzaamheden laten in de regel langer op zich wachten v.w.b. resultaat dan zoekmachine adverteren. Het duurt wel even voordat Google alle verbeteringen opmerkt, oppikt en de organische zoekresultaten naar gelang aanpast. Doorgaans zien we na 3 tot 6 maanden bevredigende resultaten. Bij zoekmachine adverteren (SEA) gaat dit doorgaans sneller: wie betaalt, bepaalt immers. Maar goed, dan is het de kunst om zoveel mogelijk Return on Investment te behalen uit de advertentie uitgaven.

In de regel, organische kanalen zoals SEO en de organische zijde van sociale media, duurt langer om de vruchten van inspanningen te plukken en vereist dus meer geduld dan betaalde (Pay per click) kanalen zoals Google Ads, Facebook Advertising enz.

Welke tools gebruik je voor online marketing?

Op de tools is zeker niet bespaard: ik maak gebruik van zowel Ahrefs als Majestic, twee van de hoogst aangeprezen online marketing tools. Deze zullen in tandem ingezet worden om jouw website te optimaliseren voor het web en zodoende online vindbaarheid proof te maken.

Hoe worden de werkzaamheden opgeleverd?

Alles is maatwerk. Aan jou de keus, wat jij prefereert.

Binnen welk termijn worden zoekmachine marketing rapporten opgeleverd?

Er is een maandelijks rapportagemoment. Tussentijds kunnen er (video)bellen afspraken gemaakt worden.