Tegenwoordig is het broodnodig om als onderneming aan online marketing te doen. Indien je niet goed gevonden wordt online, dat is hetzelfde als een restaurant in het midden van de Sahara.

De belangrijkste kanalen van dit moment qua online marketing zijn toch wel Google, Facebook en YouTube. En Bol.com en Marktplaats.nl wellicht voor producten. De meeste ondernemingen kunnen op zich wel prima zelf uit de voeten met Facebook, YouTube, Bol.com en Marktplaats. Het is geen rocket science om actief te worden op dit soort sites met een kosteloos profiel of advertentie of om te adverteren betaald. Ook geldt dit in mindere mate voor Google Ads (voorheen AdWords) en Facebook Ads tevens. Er is daar zoveel documentatie om je te helpen zelf dingen in te richten en te optimaliseren. Bij Google kun je ook gewoon naar een 0800-nummer bellen mochten er dingen niet duidelijk, dan wordt je bij de hand genomen om een en ander correct in te stellen.

Met de organische zoekresultaten van Google, oftewel SEO. Is toch een heel ander verhaal. Google verdient daar geen geld mee, dat doen ze met de advertenties natuurlijk. Zodoende is er geen officiële support voor SEO. Op dit vlak ben je echt aangewezen op of zelf leren door cursussen, boeken, trial & error. Of je kunt een SEO specialist in de arm nemen. Het punt met Google organische zoekresultaten is dat de factoren en wegingen daar een beetje een blackbox zijn. Google gaat daar zeker geen duidelijkheid over geven omdat ze niet willen dat het te makkelijk wordt om zoekresultaten naar je eigen hand te zetten (te manipuleren). Op dit vlak heb je dus echt iemand nodig, een consultant met veel praktijkervaring die je in de juiste richting kunt wijzen.

Het fijne aan het werk als online marketing specialist: kennis kun je openlijk kosteloos delen. Indien je toch nog twijfels hebt, kun je geheel kosteloos en vrijblijvend een audit rapport aanvragen of een consultatie van een half uur tot een uur over telefoon of Skype.

Online Marketing Ondersteuning

Samenvattend de voordelen van samenwerken met mij als internet marketing specialist:

– Expert in opboksen tegen ‘de grote jongens’ met MKB Nederland in competitieve niche
– Geen tierelantijntjes en franjes: pure internet marketing werkzaamheden, nul bezigheidstherapie
– Laagste reële uurtarief van Nederland: 12,50 Euro
– Holistische ondersteuning op alle vlakken: zoekwoorden onderzoek, linkprofiel ontwikkeling, Google Ads, Facebook Ads enzovoort.
– Toegankelijk: geen jargon en technische bla bla, alles in Jip en Janneke taal

Kortom. ben je op zoek naar een digitale marketing specialist, anders dan de vele andere partijen in Nederland: je hebt niets te verliezen, maar alles te winnen door contact op te nemen.