Wat is een SEA bedrijf?

SEA staat voor Search Engine Advertising, wat betekent dat het een bedrijf is dat zich richt op het beheren en uitvoeren van zoekmachine-advertentiecampagnes. Dit omvat het plaatsen van tekst- en display-advertenties op zoekmachines zoals Google en Bing, met als doel het verhogen van de zichtbaarheid van een website en het genereren van meer verkeer en conversies.

Wat doet een SEA bedrijf?

Een SEA bedrijf omvat de volgende werkzaamheden:

  1. Strategieontwikkeling: Het bepalen van de doelstellingen en strategieën voor zoekmachine-advertenties.
  2. Zoekwoordonderzoek: Het identificeren van relevante zoekwoorden en zoektermen voor de advertentiecampagne.
  3. Advertentiecreatie: Het ontwikkelen van effectieve tekst- en display-advertenties.
  4. Accountbeheer: Het beheren van de zoekmachine-advertentieaccounts, inclusief het bijwerken van campagnes, het instellen van doelgroepen en het aanpassen van biedstrategieën.
  5. Prestatieanalyse: Het meten en analyseren van de prestaties van zoekmachine-advertenties, waaronder het bekijken van de kosten per klik en conversie-ratio’s.
  6. Rapportage: Het verstrekken van regelmatige rapporten aan de opdrachtgever over de prestaties van de zoekmachine-advertenties.
  7. Optimalisatie: Het continu verbeteren van de prestaties van zoekmachine-advertenties door het aanpassen van campagnes op basis van prestatie-analyse.

Wat kost een SEA bedrijf inzetten?

Het kostenplaatje voor het inzetten van een SEA bedrijf varieert sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte en complexiteit van de campagne, het type zoekmachine-advertenties, de locatie van de doelgroep en de concurrentie in de branche.

Gemiddeld liggen de kosten voor zoekmachine-advertenties tussen de €1 en €2 per klik, maar sommige sectoren en doelgroepen kunnen veel duurder zijn. Daarnaast kost het beheer van de zoekmachine-advertentiecampagne gemiddeld tussen de €500 en €3000 per maand, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de campagne.

Het is belangrijk om te onthouden dat zoekmachine-advertenties een investering zijn in de groei van een bedrijf en dat het rendement op deze investering afhankelijk is van de prestaties van de zoekmachine-advertenties.

Doet SEOgeek ook SEA?

Op verzoek van een aantal klanten creëer, optimaliseer, run ik ook SEA campagnes. Ook voor betaalbare SEA marketing kun je dus bij ondergetekende terecht.