1. Organic Research Overzicht

Zo kun je snel een vinger aan de pols krijgen v.w.b. de gezondheid van een site, en organisch zoekverkeer progressie de afgelopen jaren.

SEMrush overzicht

Niet zo verrassend, maar Coolblue die blaakt in ieder geval van SEO gezondheid!

2. Keyword Magic Tool

In een oogopslag zie je alle relevante termen met volumes.

SEMrush zoektermen keyword magic tool

3. Log File Analyzer

Een logbestand kan best wel intimiderend overkomen, zeker wanneer je niet zo technisch bent. De log file analyzer van SEMrush maakt e.e.a. meer behapbaar ook voor leken.

Waar geen aandacht aan besteden?

De Toxic Score voor links. En automatisch Disavow File format. Ik heb te veel onwetende ondernemers hier de vinger aan zien snijden. Een Disavow File bestand is zeker iets waar je niet lichtzinnig mee om wilt gaan en een tool wilt laten besluiten welke links wel of niet in het Disavow bestand komen. Indien je van toeten noch blazen weet (niet betuttelend bedoeld) laat het dan over aan een SEO specialist.

SEMrush kosten

Het instap account van SEMrush kost grofweg 100 Euro per maand. Mijns inziens is dit zeker het geld waard.

SEMrush alternatieven

Ahrefs heeft ook een goede zoekwoorden onderzoek tool. Ik gebruik ze in tandem (ja ik heb ook een abonnement daarop). Ook kun je links checken met Ahrefs. Ik heb een zware voorkeur voor Ahrefs op dat vlak. Maar ook Ahrefs kost zo 100 Euro per maand op zijn minst. Indien je dit budget simpelweg niet hebt, kun je de tool kit van Neil Patel overwegen. Deze is verrassend goed voor een kosteloze tool set.