Heb jij het gevoel dat er een blok om het been hangt van jouw website als het aankomt op hoog verschijnen in de Google zoekresultaten? Of doe je het al redelijk, maar wil je zeker zijn dat je het onderste uit de kan haalt? In beide gevallen is een SEO analyse van een consultant die van wanten weet zeer waardevol.

Het probleem met de meeste betaalde of gratis SEO analyse tools is dat je een hele waslijst aan aanbevelingen krijgt, tientallen soms in extreme gevallen wel honderden. Niet al die punten zijn belangrijk natuurlijk, vaak maar een handvol aanbevelingen zijn écht de moeite waard om door te voeren. Een perfecte scoren willen behalen in een SEO analyse is dan ook zinloos. Waar gaat het nu echt om? Hoog komen in Google zoekresultaten dat is wat telt, niet een hoge score behalen in een SEO analyse.

Door mijn praktijkervaring van meer dan een decennium SEO campagnes ten uitvoer brengen voor ZZP en MKB Nederland kan ik het kaf van het koren scheiden en overzicht creëren: wat zijn de meest belangrijke verbeterpunten specifiek voor jouw onderneming? Wat zijn de quick wins, wilt zeggen, verbeterpunten die relatief eenvoudig en snel door te voeren zijn maar drastische impact hebben. Dit noemen we ook wel het laag hangend fruit.

Voor mijn analyses gebruik ik alleen de beste SEO tools. Van externe partijen zijn dit Ahrefs en SEMrush. Abonnementen op deze tools kosten op zijn minst ca. 100 Euro per maand. Om dan nog maar te zwijgen over de tijd die het jou zou kosten om deze tools van binnen en buiten te leren. Daarnaast benut ik natuurlijk Google Search Console (voorheen Webmaster tools) indien je me hier zou willen uitnodigen. Indien deze kosteloze tool van Google nog niet geïnstalleerd is op jouw website kan ik hierbij ook assisteren.

De prijs van een SEO analyse op maat, uitgevoerd door een doorgewinterde SEO expert? Er is een lite variant deze kost 200 Euro. Aangezien mijn uurtarief 12.5 is, krijg je hier 16 uur kwalitatief inhoudelijk werk voor terug. Dit zou genoeg moeten zijn om de meest belangrijke thema’s voor jouw onderneming in kaart te brengen.
Dan is er nog de volledige zoekmachine optimalisatie analyse, deze bedraagt 400 Euro. Hierbij voel ik in principe alles aan de tand.

Uiteraard is het mogelijk na levering van het SEO analyse rapport deze te bespreken over Skype of reguliere telefoon.

Aangezien het hier gaat om een analyse geheel op maat, niet uitgevoerd volgens een sjabloon, kun je ook verzoeken maken. Wellicht wil je bijv. dat ik meer tijd spendeer aan de linkprofiel analyse, of juist aan zoekwoorden onderzoek. Of je wilt dat ik bepaalde concurrenten grondig bestudeer wat werkt voor hen. Uiteraard is dit mogelijk.

Waarom een SEO analyse uitbesteden aan de ‘SEO Geek’?

– Laagste uurtarief van Nederland voor analyse door een ervaren SEO expert (niet een stagiair)
– Overzichtelijke, toegankelijke en behapbare rapporten
– Alles in Jip en Janneke taal
– Maatwerk (géén sjabloon)
– Gebruik van de meest geavanceerde SEO tools beschikbaar op de markt
– Optioneel: verbeterpunten na levering laten doorvoeren door ondergetekende

Neem vrijblijvend en kosteloos contact op voor een voorproefje.